woensdag 7 augustus 2019

Kruidvat Solait Transparant Sunspray

Ik vind het erg belangrijk mij goed te beschermen tegen de zon. Eerder gebruikte standaard altijd de producten van Garnier, maar ik was wel eens nieuwsgierig hoe de producten van Kruidvat eigen mij zouden bevallen. 
Zelf draag ik altijd factor 50. Ik heb een hele lichte huid, waardoor mijn huid binnen 15 minuten al kan verbranden. Dat is natuurlijk tijdens de hoogste zonuren. Over het algemeen ben ik dan ook absoluut niet in de zon te vinden. Maar onderbewust zul je er altijd wat zonnestralen van meepakken. 

De factor 20 is voor mijn wederhelft. Die heeft een heel ander pigment en wordt ontzettend snel mooi bruin. Verbranden kan hij ook wel als hij zich niet insmeert. 

Ik heb jaren lang de transparante zonbescherming van Garnier Ambre Solair gebruikt. Ik vond dat altijd een fijn en makkelijk product. Het is transparant, waardoor je het mooi gelijkmatig over je huid kan verdelen. Zonder de witte laag over je hele lichaam te hebben. 
Daarnaast trok die ook altijd lekker snel in, waardoor je op het strand niet gelijk ongelovige zandhanden hebt. 


Ik was wel benieuwd of deze variant van Kruidvat nu net zo goed is als de Garnier. Het kan niet anders dan dat de prijs al een flink pluspunt is. Want voor deze zonnebrand betaal je €7,49 wat tegenover een merk als Garnier enorm budget is. Daar betaalde ik als ik het zo uit mijn hoofd goed zeg €18.99 voor de factor 50 variant. Beide varianten zijn eigenlijk vrijwel van dezelfde kwaliteit. Het enige verschil is dus het aantal SPF dat het bevat. De zonnebrand zou water resistent moeten zijn. Wat aan de ene kant een pluspunt is, maar aan de andere kant vind ik dat ook altijd wel een beetje eng. Je gaat je daardoor toch minder beschermen, want je gaat ervan uit dat er nog wel wat op je huid zit. Ik denk ook zeker dat er nog wel iets op je huid zit, maar met zo'n gevoelige huid als ik heb smeer ik mij liever na het zwemmen gewoon nog even een keer opnieuw in. 

Eén nadeel van deze variant zonnebrand en dan bedoel ik de transparante variant. Is dat het een hele gele gloed in je kleding achterlaat in je kleding. Je moet het dus goed in je huid op laten nemen voordat je kleding aan trekt. Nu zie je dat bij donkere kleding vrijwel niet. Maar ik heb genoeg lichtere kleding waar je in de kraag een gele laag ziet zitten. Toch nog een tweede minpunten vind ik de sterkte van het product. Zodra ik het aanbreng merk ik dat het ook snel op mijn longen slaat. Je moet het opspuiten in een geventileerde ruimte anders adem je alles in. Wat een heel naar gevoel is. Ik merk dat ik dit ook wel een groot nadeel begin te vinden aan de transparante zonbescherming. Misschien had ik toch de melk variant eens moeten proberen. 

Over het algemeen heb ik wel het idee dat deze zonnebrand mijn huid goed beschermd tegen de zon. De nadelen die ik noem worden ook wel benoemd op de flacon als waarschuwing. Dus eigenlijk zou ik daar niet over mogen klagen, want je wordt ervan op de hoogte gesteld. 

De geur van het product vind ik prima en het ruikt best oké. Het heeft absoluut geen vieze geur, wel een echte lekkere zonnebrand geur. Daar moet je dan wel van houden. Maar dit zal bij elke variant wel gelijk zijn. 


De spuitmond is verder ook prima. Op de kop spuiten gaat vrijwel niet. En zodra je handen lekker glibberen, omdat je al een groot deel van je lichaam hebt ingesmeerd, wordt het indrukken van de flacon ook steeds lastiger. Op dat moment schakel ik mijn hulptroep in om mij verder in te smeren. 
Ik merk wel dat je veel kracht moet zetten om goed te blijven pompen, want met één pompje kan ik mijn been niet insmeren. De ene keer spuit ik het product op mijn hand en smeer het dan uit en het andere moment op de lichaamsdelen waar ik het wil hebben. Dat laatste werkt wel wat makkelijk met deze zonnebrand. Het product vervliegt toch snel als je een lading in je hand hebt gespoten. 

Al met al is dit een prima budget variant. Alle genoemde nadelen zal een duurdere variant ook hebben. En dan scheelt dit toch echt wel even in de portemonnee. 
Ik vind het een goede budgetvariant die zeker mee kan in de koffer op reis. Voor mezelf ben ik nog wel geneigd om de melk variant te proberen. 

Welke zonbescherming gebruik jij altijd?
Liefs, Daniëlle

1 opmerking: