donderdag 15 augustus 2019

De gouden tip om smetplekken te laten verdwijnen.

Baby Holding It's Parent Finger

Tips als het gaat om ouderschap moet je natuurlijk met elkaar delen. Iedereen heeft zijn eigen maniertjes om bepaalde dingen op te lossen en vandaag heb ik een tip voor jullie. Daarnaast hoop ik dat jullie je tips hieronder ook delen, zodat we elkaar verder kunnen helpen.


Hoe ouder baby's worden, hoe groter de huidplooien ook worden. Ik vind de huidplooien er altijd enorm schattig uit zien en ik vind het ook echt iets wat bij baby's hoort. 

Maar in die huidplooien kan het gaan zweten of het zijn van die plekjes die je misschien net iets beter had moeten afdrogen na het badderen. Wanneer er vocht tussen de huidplooien blijft zitten gaat het broeien en raakt de huid op deze manier geïrriteerd. Je ziet ook dat de huid vaak een soort van open licht en vochtig kan zijn. Daarnaast kan het ook enorm gaan stinken. Deze plekken worden ook wel smetplekken genoemd. 

Er zijn verschillende tips te vinden over wat je moet en kunt doen bij het verhelpen van de smetplekken. Het belangrijkste is natuurlijk droog houden, maar als er eenmaal smetplekken zijn is dat natuurlijk pijnlijk. Wat ik vaak doe ik dan de huid droog deppen in plaats van wrijven. 

Maar om de vocht uit de plek te halen heb ik maizena gebruikt op de wond. Maizena neemt het vocht op uit de wond en zorgt ervoor dat het droog wordt. Daarnaast voelt maizena net als talkpoeder heel zacht aan voor de huid en zal dus niet snel gaan jeuken. Binnen een dag was de smetplek bij onze zoon weg, vandaar dat ik deze tip moest delen met jullie. Daarnaast is hij ook nog eens lekker budget.

Wat is jullie ultieme tip?
Liefs, Daniëlle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten