woensdag 29 mei 2019

Voedingsschema 6 maanden

Feeding Bottle Shallow Focus Photography

De periode is aangebroken dat er maandelijks wel wat veranderd in het voedingsschema. Bij 6 maanden komen er steeds meer vaste voedingen bij, waardoor de flessen ook weer zullen veranderen. Hoe ons voedingsschema eruit ziet bij 6 maanden laat ik je graag weten.Jaron is een lekkere eter en wat je hem ook geeft het gaat er altijd goed in. Wel moet ik zeggen dat wortelen echt niet zijn ding zijn. Deze maand is de maand van de grote veranderingen. Het werd tijd dat er wat ging veranderen in zijn tijden en eetmomenten. En natuurlijk in wat hij eet. Fruit en groente met aardappel gaat er al goed in dus het werd tijd voor wat andere stappen.

We zijn deze maand begonnen met het geven van pap als ontbijt. We zijn net voor de 6 maanden begonnen met pap en het geven van een broodje met boter. Als pap gaf ik voor de 6 maanden nog rijstebloem, maar al gauw merkte ik dat pap er prima in ging en ben ik over gegaan op de fijne granen. In deze pap zit zijn fles verwerkt die hij anders altijd kreeg. Daarnaast zijn we begonnen met het aanbieden van brood, ook dit ging er vrij vlot half in en op den duur ook al een heel broodje. Op het broodje hebben we eerst telkens boter gesmeerd en op den duur heb ik daar jam of Blue Band aardbei en bietjes spread op gedaan. Dit valt goed in de smaak.

Ten opzichte van 5 maanden is er heel veel veranderd en zelfs in deze maand is er nog wat gewijzigd vandaar ook de twee overzichten van voedingsschema's. Ik had namelijk in deze maand vakantie, waardoor het mij een goed moment leek om te beginnen met het geven van water/thee in plaats van een fles. Daarnaast bied ik hem op die momenten ook fruit aan. Als ik een keer wat minder dan 100 gram fruit heb geef ik nog een maisstengel of stukje soepstengel. Dit valt ook erg goed in de smaak.

Het is in deze periode enorm aftasten wat goed werkt en wat onze zoon lekker vind. Pas dit dan ook uiteraard goed aan op je eigen kindje. Het geven van water heb ik echt pas aan het eind van de 6 maand gedaan en begin van de 7 maanden. Je kindje zal in het begin nog niet veel water drinken, maar zolang je kindje nog 4 natte luiers heeft krijgt het voldoende vocht binnen. Dat vind ik altijd wel een prettige maat, omdat je je toch afvraagt of je kindje wel genoeg krijgt. Je haalt er een hele fles af maar daar tegen over krijgt hij fruit en een beetje water.

Over het gebruik van de verschillende bekers schrijf ik later nog een artikel. Dat zit echt nog in de uitprobeerfase en daar kan ik op dit moment nog geen zinnig woord over zeggen. Het ene moment werkt die beker goed bij onze zoon en het andere weer een hele ander.

Ons voedingsschema met 6 maanden was als volgt:

6:00/7:00      Olvarit fijne granen met flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
10:00            Fruit ongeveer 200 gram.
11:30            Boterham + boter
12:30            Flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
16:00            Flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes
17:30            Groentehapje, ongeveer 100 gram groente en een klein stukje aardappel.               
19:30            Flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding

Schema aan het eind van maand 6, begin maand 7:

6:00/7:00      Olvarit fijne granen met flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
10:00            Fruit ongeveer 100 gram en water/thee
12:00            Boterham + boter en Blue Band aardbei en bietjes spread
12:30            Flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
15:00/16:00  Fruit ongeveer 100 gram en water/thee
17:30            Groentehapje, ongeveer 100 gram groente en een klein stukje aardappel.               
19:30            Flesvoeding 210 ml water + 7 schepjes voeding

Schrik niet van de hoeveelheden, dit is gebaseerd op een flinke eter en kun je uiteraard aanpassen naar wat past bij jouw kindje. Jaron past zich elke keer goed aan op het schema wat ik voor hem maak, dat scheelt natuurlijk ook een hoop. De tijden zijn bij ons op werkdagen. Wanneer wij niet werken laten we hem uitslapen, hierdoor kan er iets verschuiven in de tijden. Maar ik probeer dit in de loop van de dag weer terug te pakken naar het normale regelmaat. Uiteindelijk krijgt hij altijd om half 8 de laatste fles.

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Deel ook vooral jouw voedingsschema, zodat we er allemaal van kunnen leren!

Liefs, Daniƫlle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten