donderdag 9 mei 2019

Musthaves baby 1 / 2 maand

White Sheep Plush Toy

Tijdens je zwangerschap shop je vele verschillende dingen voor je kindje. Vele spullen zul je ook echt goed gebruiken en een aantal ook niet. Wat mijn musthaves zijn zet ik vandaag voor je op een rijtje. Dit zijn de musthaves voor een kindjes die net geboren zijn tot ongeveer 2 maanden oud.

Natuurlijk zijn er vele standaard dingen die echt een musthave zijn. Zoals een goed badje of tummytub, verschillende dekentjes en lakens en voor andere weer verschillende soorten spenen.
Ik zet

1. Zensy kruik

Tijdens mijn zwangerschap heb ik op advies van een vriendin de Zensy kruik aangeschaft. Dat is echt een musthave voor je kindje, maar misschien ook wel voor jezelf. Ik heb de Zensy kruik wel gebruikt voor mijn rug tijdens de zwangerschap. Daarnaast heb ik hem vaak gebruik tijdens de eerste maanden van onze zoon. Binnen een paar minuten heb je de kruik opgewarmd en hij blijft vervolgens erg lang warm. In het begin vond ik het gebruik wel even spannend, maar als je hoort wat er allemaal met de fleskruiken kan gebeuren, dan ben ik blij dat ik voor de elektrische kruik ben gegaan.

2. Babynestje van Jollein

Onze zoon heeft in zijn eerste maand veel nog in de box geslapen overdag. Op den duur ben ik hem zo nu en dan ook naar zijn eigen kamertje gaan brengen om daar te slapen. Omdat de box voor zo'n kleine baby nog zo groot en weids is, heb ik onze zoon telkens in het babynestje gelegd. Dit zorgt dan toch voor een iets meer geborgen gevoel, dan is zo'n ruime open box liggen. Onze zoon heeft daar heerlijk in geslapen.

3. Philips Avent Airfree Ventiel

Onze zoon had in zijn eerste maanden last van krampjes. Op den duur weet je dan soms ook niet meer wat je moet doen. Wij hebben toen een andere fles gekocht en daarbij zat het Avent Airfree ventiel. Deze hebben we gecombineerd met een speen die op een andere Avent fles zat. Op de fles behorend bij de Avent Airfree ventiel zit namelijk een 1 speen. Wij gebruiken voor onze zoon de 0 speen omdat hij enorm gulzig drinkt. Deze combinatie zorgde ervoor dat de krampen verminderde en hij een stuk rustiger dronk. 

Als ik kijk naar de echte musthaves dan zijn dit de dingen die ervoor zorgde dat alles een stuk makkelijker ging. Natuurlijk zijn er nog vele meer en die zal ik later zeker nog eens met jullie delen. 
Ik hoop dat je er iets aan hebt en vertel vooral ook wat jouw musthaves zijn in de reacties!

Liefs, Daniëlle8 opmerkingen:

 1. Ik kan me zeker voorstellen dat zo'n babynestje veel vertrouwder voelt voor een baby dan zo'n ruime box.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een babynestje, had ik niet, maar is volgens mij heel fijn voor een kindje, het zal toch meer geborgenheid geven. Hier waren het de hydrofiele luisteren van de Hema die ik niet had willen missen, er ging ook eenheil pakker mee naar Amerika, toen mijn zus was bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij was de babytijd al heeeeel lang geleden en hadden wij deze dingen niet. Ik bakende wel de kinderen in en voor hun voelde dat heel veilig en vertrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil zo een kruik kopen om een vriendin te verassen die een kind krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een baby nestje, wat klinkt dat lief. Kan mij voorstellen dat zo'n kleintje zoch nogal verloren voelt in de grote box.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had geen babynestje gekocht voor onze boy, heeft het niet echt nodig gehad. Maar als ik nog een kind zou nemen dan zou ik er wel een kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die babynestjes, ik vind ze zo mooi! Ze waren er nog niet toen mijn zoontje klein was, maar anders had ik er zeker één gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke tips voor jonge ouders! Lijkt me ook fijn om iets cadeau te geven, aangezien ik zelf geen kinderen wil! ;D

  BeantwoordenVerwijderen