woensdag 24 april 2019

Voedingsschema 5 maanden

Feeding Bottle Shallow Focus Photography

Na het starten van de eerste groente en fruithapjes begint het veranderen van de voedingen ook. Ze zullen steeds minder borst- of flesvoeding gaan drinken en steeds meer wennen aan vaste voedingen.
Vandaag deel ik het schema van Jaron bij 5 maanden.We hebben in deze periode geprobeerd om de één na laatste fles en laatste fles dichter na elkaar toe te brengen en tegelijkertijd de laatste fles te verminderen. Helaas was dit bij Jaron geen succes, elke nacht werd hij standaard wakker om 1:00 en dan begon hij flink te draaien. Uiteindelijk viel hij wel weer in slaap, maar werd dan rond 4:00 weer wakker met hetzelfde ritueel. Toen hebben we gezegd, we gaan gewoon weer terug naar het oude schema en wanneer hij steeds meer vaste voedingen zal gaan eten, zal de laatste fles ook wel steeds minder worden.
Je gaat horen hoe het is gegaan bij het schema van 6 maanden. Nu eerst een overzicht van het schema bij 5 maanden oud.

Ik moet er wel bij vertellen, Jaron is een goede eter en drinker en zal ook niet snel wat weigeren of laten staan. Dus de hoeveelheden kunnen veel lijken, maar hij heeft dat blijkbaar nodig.

Ons schema met 5 maanden was als volgt:

6:00    flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
10:00  fruit. meestal 1 stuk fruit - flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
14:00  flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
17:30  groentehapje, ongeveer 100 gram groente en een klein stukje aardappel.                 
18:00  flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding
21:30  flesvoeding 180 ml water + 6 schepjes voeding

Laat ook weten hoe jouw schema er op het moment van 5 maanden eruit zag of ziet. Zodat we hier allemaal inspiratie uit kunnen halen. Soms is het best lastig te bepalen wat nu past bij je kindje. Vaak moet je het gewoon proberen, zoals wij ook deden en dan kom je er vanzelf wel achter. Soms werkt het nog niet of is je kindje er nog niet klaar voor en misschien juist weer wel. Probeer gewoon en volg vooral je moedergevoel!

Liefs, Daniëlle

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om de verschillen te lezen. Ik vergelijk het altijd met me neefje. Volg jij bepaalde adviezen op met betrekking tot voeding?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://www.mamatassel.nl/blogs-1/290614_eten-met-de-kleintjes-win

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gaf s avonds tegen tien uur altijd de fles met wat extra pap, dit was ons aangeraden en dan sliep hij prima. ( natuurlijk werd hij snachts nog wel eens wakker maar niet met trek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kleine meneer hier thuis (16 mnd) heeft al een tijd dat hij om 2300 nog 1x komt en dan 's nachts lekker doorslaapt. Tenzij er een tandje doorkomt dan is ie aan t spoken maar dat is maar een nacht. En eten en drinken gaat ook heel goed, alles eet en drinkt hij.

  BeantwoordenVerwijderen