maandag 1 april 2019

Alecto DVM-65 Babyfoon

Alecto DVM 65

Een babyfoon is een handig gadget als je een kindje gaat. De één gebruikt het graag en de ander juist niet. Ik vind het een ideale gadget, maar of deze van Alecto nou mijn ideale babyfoon is, dat lees je in de review. Tijdens mijn zwangerschap riep ik heel hard: 'Ik hoef geen babyfoon met videofunctie'. Uiteindelijk hebben we er toch voor gekozen een babyfoon met beeldscherm te kopen. We kochten de Alecto DVM-65. Dit is een basic babyfoon met alle functies die we graag wilde in een babyfoon, dus een leuke budget keuze. Maar was dit wel een goede keuze?

Alecto DVM 65

Alecto DVM 65

Handige functies vonden we onder andere het heldere beeld in het donker, storingsvrij en uitbreidbaar tot meerdere camera's. Daarnaast gaat het beeld aan zodra je kindje veel lawaai maakt.
De babyfoon is makkelijk aan te sluiten. De camera sluit je makkelijk aan in het stopcontact en zet je op een plek in de slaapkamer van je kindje. Uiteraard niet op het bedje van je kindje. 

De babyfoon kun je draadloos bij je dragen en kun je makkelijk opladen met een bijgevoegde stekker. De babyfoon kan lang meegaan als je het beeld maar uit hebt staan. Zodra je het beeldscherm telkens aan hebt staan, vreet het enorm veel stroom en is de babyfoon zo leeg. 

Alecto DVM 65

Alecto DVM 65

Alecto DVM 65

Alecto DVM 65

In gebruik is de babyfoon prima te doen. Het beeldscherm is niet heel scherp, waardoor je bijvoorbeeld niet hele fijne dingen ziet. Een ademhaling van je kindje is niet goed te zien op beeld.
Daarnaast is het ons ook niet gelukt om het beeld aan te krijgen bij veel lawaai. Wel hoor je dan het geluid door de babyfoon van je kindje, zelf moet je het beeld dan nog even aan drukken.

Een tegenvaller voor ons was wel het bereik van de babyfoon. Bij ons in huis heeft de babyfoon totaal geen bereik en begint hij telkens te piepen, omdat hij op zoek is naar bereik. Dit ligt absoluut aan ons huis en het kan best zo zijn dat het niet bij jou huis ook zo is.
Daarom kregen wij een hele goede tip van vrienden, die zij bij een babyzaak hadden gekregen om een babyfoon direct te testen als je hem hebt aangeschaft. Vaak schaf je een babyfoon aan als je kindje er nog niet is, dus je test de babyfoon dan vaak nog niet en legt hem weg in de kast.

Uiteindelijk hebben we een andere babyfoon aangeschaft van Alecto, omdat deze babyfoon het toch niet voor ons was. We hebben daar wel iets meer geld voor uitgegeven en we merken daarin ook dat deze kwaliteit veel beter is en het geld ook zeker wel waard is. De Alecto DVM 65 shop je voor €64.99, wat een prima prijs is voor deze babyfoon. Wel een tegenvaller dat hij voor onze woning toch niet goed werkt.

Binnenkort zal ik een review schrijven over de babyfoon die we nu gebruiken en wat plus en minpunten benoemen. Persoonlijk zal ik deze babyfoon niet aanraden, omdat hij erg gevoelig is en zou ik ook net iets meer geld uitgegeven voor net wat meer kwaliteit.

. Daniëlle

3 opmerkingen:

  1. Deze babyfoon ga ik dan maar niet kopen! dankjewel voor de review.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben hier zelf ook een alecto, maar dan zonder camera. Die doet het echt prima. Herkenbaar dat je in eerste instantie geen camera wilde, dat hadden wij ook. Totdat we er eentje te leen hadden, toen waren we vrij snel om haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat jammer dat deze tegenviel, hoop dat de andere beter bevalt!

    BeantwoordenVerwijderen