zaterdag 9 maart 2019

Tijdloos speelgoedicoon


Ze is al bijna 60 jaar oud, maar Sophie de giraf is nog altijd onverminderd populair. De eerste Sophie ging in productie in 1961 en nog steeds wordt het 100% natuurrubber bijtspeeltje traditioneel met de hand vervaardigd, volgens het geheime procedé van haar bedenker dhr. Rampeau. Ook haar uiterlijk is in al die jaren niet veranderd. Zo vormt ze met haar lieve glimlach, lange nek en kenmerkende vlekjes al vele generaties een tijdloze favoriet onder de babyspeeltjes.Het idee van dhr. Rampeau om een speeltje in de vorm van een exotische giraf te maken, was destijds heel bijzonder omdat alleen huis- en boerderijdieren gebruikelijk waren. Hij vond de vorm, en dan met name de lange nek, ideaal voor de handjes van een baby. Daarnaast was Rampeau een expert op het gebied van latex van de Heveaboom en daarmee was het idee van een natuurrubber girafje geboren. Omdat ze op 25 mei in productie ging, de dag van de heilige Sophie, kreeg het girafje de naam ‘Sophie la girafe’.

Vijf zintuigen

Sophie de giraf is het eerste bijtspeeltje dat de vijf zintuigen van baby’s stimuleert: 
Zicht: voor baby’s die nog slechts contrast kunnen onderscheiden, zorgen de kenmerkende vlekken van Sophie voor visuele stimulatie en wordt ze al snel een vertrouwd en geruststellend object. 
Geur: de unieke geur van natuurlijk rubber zorgt dat baby’s haar al snel herkennen tussen het andere speelgoed. 
Gehoor: het grappige geluid dat Sophie maakt wanneer er in haar wordt geknepen, stimuleert het gehoor en helpt later om het verband te begrijpen tussen oorzaak en gevolg. 
Smaak: haar zachte textuur en talrijke kauwbare delen (oren, hoorns, benen) maken Sophie de perfecte troost bij doorkomende tandjes. 
Aanraking: niet alleen is Sophie zacht, wat een kalmerende werking heeft, maar ook is ze stroef, zodat ze voor kleine babyhandjes makkelijk is om vast te pakken.

Natuurlijke materialen

Sophie de giraf wordt gemaakt van 100% natuurlijk rubber afkomstig van de Heveaboom en bewerkt met verf die gebruikt wordt in de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor is ze absoluut vrij van schadelijke stoffen zoals PVC, Phthalaten, BPA en andere weekmakers, dus voor baby’s volkomen veilig om op te sabbelen en te bijten.

1 opmerking:

  1. Die giraffe zegt me even niets, maar ik had vroeger wel een giraffe als knuffeldier

    BeantwoordenVerwijderen