vrijdag 8 februari 2019

Hape Multi Function Speelkeuken


Speelkeukens, ik vind het sinds de kleuterklas al fantastisch. Welk kind vind het nu niet leuk om hiermee te spelen en zijn of haar eigen fantasie verhalen te verzinnen. Of lekker mama of papa na te doen terwijl die ook aan het koken zijn. Vandaag mijn mening over een speelkeuken van het merk Hape.
Op de website van Hape kun je verschillende soorten speelgoed vinden, waaronder de speelkeukens en de daarbij behorende accessoires. Bij deze keuken worden de twee pannen en spatels geleverd. De keuken komt in een enorm grote en zware doos en je moet het product nog wel zelf in elkaar zetten. Dit is via een gebruiksaanwijzing prima te doen. 

De kwaliteit van de keuken is erg stevig. Alles is gemaakt van hout en zo nu en dan kleine onderdelen van kunststof. De keuken voelt stevig aan en staat ook stevig op de grond. Wel een minpuntje vind ik de scharnieren van de linkerdeur. Een scharnier heeft meerdere gaatje waarmee het grip heeft op de deur en op de gehele keuken. Beide (boven en onder) worden maar met twee schroeven vastgezet (dit is fabriekswerk) Waardoor de deur gaat hangen en hierdoor niet goed sluit. De deur hangt te laag om tegen de magneet bovenin te komen. Natuurlijk kun je als je zelf handig bent hier snel genoeg wat aan doen en hangt de prima op zijn plek.


Naast dat de linkerdeur open kan, kan ook de rechter deur open en de oven gaat ook open en dicht met een magneet. Hierdoor kun je nog veel meer keukenspulletjes opbergen in de kastjes. Ook kan er een realistisch spel gespeeld worden met de oven, wat het spelen natuurlijk nog leuker en leerzamer maakt.De houten keuken is niet te groot, waardoor hij in vele huishoudens geen sta in de weg zal zijn. Hij is heel compact als de kastjes dicht zijn en dan heb je er totaal geen last van. Nadat hij trouwens helemaal in elkaar zit is hij een stuk lichter dan je zou denken als je de doos optilt. Gelukkig maar, want dan kun je de speelkeuken ook nog eens verplaatsen naar boven of een andere plek in je woonkamer.

Ik kan echt niet wachten tot onze zoon groter is en hier fanatiek mee kan spelen. Ik zie hem er nu al bij staan te koken en zijn vader na te doen. Maar daarvoor moeten we nog even wachten. Op dit moment kunnen onze neefjes hier leuk mee spelen.

Al met al ben ik zeer tevreden over de keuken op het kleine puntje na, maar dat kun je prima zelf ook oplossen als je daar de behoefte toe hebt. De keuken is van een zeer stevige kwaliteit en ontzettend veilig voor kinderen. Het bevat geen kleine lossen onderdelen die kinderen snel in hun mond kunnen stoppen. De materialen zijn ook op een verantwoorde manier gelakt en behandeld waardoor het allemaal veilige materialen zijn voor kinderen.
De speelkeuken is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Daarnaast is de keuken 75,7 cm lang, 39 cm breed en 93,5 cm hoog. Je shopt de Hape Multi Function speelkeuken voor €159.99

 Instagram Theloveforpink Pinterest Theloveforpink 

Liefs, Danielle


*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.

11 opmerkingen:

 1. Mijn neefjes en nichtjes hebben ook een speelgoed keukentje, geen flauw idee welk merk. Maar ze spelen erer e veel mee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hape is een fantastisch merk, ik heb er ook al eens over geblogd. Stiekem wens ik dan dat mijn kinderen nog klein waren zodat ik het kan kopen, hi hi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah ik had vroeger ook zo'n speelkeukentje. Zo leuk zeg. Deze ziet er echt leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen jongens hier. Als die restaurantje speelden, moest het 'the real stuff' zijn. Mijn potten en pannen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WHAAAA! Hoe leuk! Echt iets voor m'n dochtertje als ze wat ouder is. Nu is ze pas 9 maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit herinnert mij aan de speelkeuken, speelwinkel en speelpostkantoor die ik als kind had. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattig keukentje! Zo leuk, altijd, keukentje spelen. In mijn winkel hebben we 25 jaar hetzelfde keukentje gehad, en gewoon niet kapot te krijgen, want daar werd elke dag goed mee gespeeld. Ik mis wel een magnetron! Ideetje voor Haba.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik vind het eerlijk gezegd een beetje een kil keukentje...alles is zo strak en zo wit..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je moet er maar plek voor hebben hé, haha! Wel een heel leuk keukentje waar de kids zich vast prima in kunnen vermaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gezelig keukentje! Die kun je ook nog wel in je woonkamer hebben. Hij is niet zo plastic achtig als vele andere.

  BeantwoordenVerwijderen