maandag 17 december 2018

Het vinden van de perfecte bank


Foto: Montel.nl

Het vinden van een goede en fijne bank leek mij niet heel lastig. Bij de aanschaf van onze bank was ik daarom ook ontzettend blij en enthousiast. Maar toen hij eenmaal in huis stond bleek ik op sommige vlakken er toch minder tevreden over te zijn. Daarom ging ik eens neuzen naar andere banken en deze inspiratie deel ik natuurlijk graag met jullie!


Mijn bank op dit moment

De bank die ik op dit moment heb is een 3-zitsbank. Het is een grote lompe bank, met knopen in de kussen en armleuningen. Daarnaast heeft onze bank een langere zit, wat ik persoonlijk heel fijn vind aan deze bank. Mijn vriend en ik zijn wel wat langer waardoor dit echt heerlijk zit en je kunt er heerlijk op kruipen om lekker in de kleermakerszit te gaan zitten bijvoorbeeld.

Doordat onze bank erg lomp is, kan ik hem maar op 1 plek in het huis neerzetten en niet anders. Daarnaast zou ik het heel tof vinden om twee kleinere fauteuils  erbij te zetten om het wat meer een zitgedeelte te laten lijken, maar die zullen helemaal in het niet vallen bij deze bank. Daarom hebben we er eerder voor gekozen om een grote love seat in dezelfde stijl als de bank in aan te schaffen. Een heerlijke stoel is het, maar ik zit er persoonlijk nooit in.

De juiste bankopstelling voor je interieur

Als ik nu weer een bank zou shoppen zou ik persoonlijk gaan voor een 2-zitsbank of een hoekbank. Bijvoorbeeld één van deze banken Een hoekbank waren we in eerste instantie helemaal op uitgekeken, omdat onze bank voor deze bank dat was. Maar toch missen we het ook wel weer, lekker in de hoek zitten met de benen op de bank. De 2-zitsbanks zou ik dan combineren met twee stoeltjes om er een leuke en gezellige hoek van te maken.

De fijnste stof of leder voor je bank

Naast dat je dan weer moet nadenken over welke grote en vorm van een bank. Moet je natuurlijk ook nadenken over welke stof je zou gaan kiezen. Ik vind de velours trend heel gaaf, maar zie het nog niet echt terug komen in mijn interieur. Leer vind ik ook heel stoer, maar vind ik daarnaast ook weer heel kil. Dus het zou daarin toch weer een stoffen bank worden.

De mooiste kleur voor je bank

En dan kom je weer uit bij de kleur. Op dit moment hebben we een hele lichte zandkleurige bank. Nog gekocht toen we nog niet nadachten over kinderen, maar met een zoon die wanneer hij wat groter is ook wel lekker gaat knoeien is dat niet echt praktisch. Maar wat kies je dan wel. Het moet ook weer passen bij de kleuren die ik op dit moment in mijn interieur heb. Dat is vooral zwart, groen, geel en taupe/bruin. Zou ik dan gaan voor een knaller van een bank in een gele kleur of houd ik het toch veilig bij bruin of zwart. Keuze die ik heel lastig vind om te maken.

Wat zijn jouw eisen aan een bank?
Ik ben heel benieuwd, laat het me zeker even weten!

 Instagram Theloveforpink Pinterest Theloveforpink 

Liefs, Daniëlle


12 opmerkingen:

 1. Ik denk dat je vooral moet doen wat bij iemand past en qua interieur ook klopt. Betaalbaar, lekker zittend en het liefst even uitgebreid testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lastig is dit elke keer weer en daarom doe ik het liefste heel lang met een bank :), hier de eis dat het een hoekbank moet zijn, wit en leer. De bank die we nu hebben daar ben ik heel blij mee, maar war een gezoek is dit geweest. Duidelijk tips die je hier geeft, fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb niet echt eisen, alleen zou ik wel heel graag een zithoekbank willen. Ik wil daarnaast geen leer maar stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn eisen zijn dat de bank goed moet zitten, niet te laag zit en van goede kwaliteit is. Moet wel met 3 kids ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar! Een jaar of 2 terug kochten we een nieuwe bank en stoel, maar de volgende wordt echt een hoekbank. Je kunt gewoon niet lekker zitten met zijn tweeën op deze bank, dat is wel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie bank is zo belangrijk, he. Ik heb nu een super basic model, en ik vind hem wel mooi, maar wil toch een nieuwe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dat je je inspiratie over banken wilt delen. Mij lijkt het ook makkelijk in eerste instantie, maar ik denk dat je je er ook snel over vergist.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh heerlijk zo'n grote bank ! Bij ons kunnen er 5 personen op onze hoekbank. Zo kunnen we allebei liggen als we zin hebben ;) Ideaal !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meestal als ik op zoek ben naar een nieuwe bank, dank heb ik heel veel eisen. Maar kom ik uiteindelijk thuis met een bank die misschien aan de helft van de eisen voldoet, maar gewoon een plaatje is om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind je overwegingen heel zinnig. En ook goed om je post te lezen als een soort waarschuwing waar je op moet letten. Wij hebben een driezits bank van Ikea met wasbare hoes waar ik wel blij mee ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. laatst ook een nieuwe bank gekocht. ik had wel een paar eisen: 1 zit kussen ipv 2 of 3 omdat ik geen zin meer heb in kruimels tussen de kussens, geen lounge gedeelte erin en het liefste fluweel omdat dat wel makkelijk schoon te houden is

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het liefst een leren bank, makkelijker te onderhouden. Minpuntje is wel dat mijn katten ook van leer houden en een bank als krabpaal zien, wat natuurlijk weer minder is. ;)

  BeantwoordenVerwijderen