vrijdag 9 november 2018

Stoppen met roken


graphically arts art
Photo on Foter.com

Stoppen met roken, het is voor de één heel simpel en voor de ander ontzettend lastig. Sommigen roken al jaren en kunnen in één keer stoppen, anderen roken nog maar pas en hebben er ontzettend veel moeite mee. Ik deel vandaag een aantal tips om het stoppen met roken wat makkelijker te maken.Uiteraard zijn het maar tips en is het voor een ieder enorm verschillend of het je makkelijk of moeilijk vergaat om te stoppen met roken. Daarnaast deel ik ook niet alle mogelijkheden om te stoppen met roken, dus zoek voor jezelf de passende oplossing om te stoppen met roken. Ik hoop je toch een aantal handige tips te geven en je eventueel te stimuleren tot het stoppen met roken.

Zoethout
Een heel natuurlijk middel om te stoppen met roken is het kauwen op zoethout. Het is eigenlijk de bedoeling dat op de momenten dat je normaal zou gaan roken, dus de gewoonte die je hebt, die te vervangen voor het kauwen op zoethout. Op die manier komen er geen medicijnen of andere middelen in je lichaam en wen je jezelf op een natuurlijk manier je gewoonte af. Hierdoor zal je verslaving misschien vervangen worden door het kauwen op zoethout. Maar dit is een verslaving die je sneller weer zal kunnen afbreken dan het stoppen met roken. Vaak zorgt het onwennige, dat je geen vervangende bezigheid hebt, voor moeilijkheden bij het stoppen met roken.

E-sigaret
Dan heb je nog de E-sigaret ook dit houdt je gewoonte nog in stand maar zorgt ervoor dat je de ‘troep’ niet meer in je lichaam krijgt. Hierdoor ben je op den duur van je verslaving af, net als bij het gebruik van zoethout, en zal je makkelijker weer kunnen stoppen met het gebruik van de E-sigaret. Het stoppen met roken is voor de één heel goed om in kleine stapjes te doen en voor de ander juist in één keer. Het gebruik van een E-sigaret zorgt voor een kleine stap, maar die de vervolgstappen weer zal vergemakkelijken. Waardoor het resultaat een grotere kans heeft om blijvend te zijn. Op Eliquidmania shop je vele verschillende merken E-sigaretten en smaken die je eraan kan toevoegen. Zo vind je een passende vervanging voor je rookverslaving.

Huisarts
Als het dan toch echt niet lukt om het vanuit jezelf op te lossen, is de meest voorkomende stap om toch naar de huisarts te gaan. De huisarts kan je helpen met het stoppen met roken op verschillende manieren. Samen zal je een passende oplossing zoeken. Hierbij kun je onder andere denken aan medicijnen voor het stoppen met roken. Dat is iets wat je wel moet willen. Voor de één lukt het prima zelf met bovenstaande oplossingen en de ander heeft echt een steun in de rug nodig van de huisarts.

Voor elke oplossing is wel iets te zeggen en je moet zoeken wat het beste bij jou past. Je kunt natuurlijk ook gaan voor de pleisters, kauwgompjes of tabletten die je kunt verkrijgen bij de drogist. Of dat een passende oplossing is voor jou zal je zelf moeten ondervinden en is voor een ieder weer heel verschillend. Ik hoop je met dit artikel toch wat tips te hebben gegeven en lukt het echt niet om het zelf te doen, het is niet erg om naar de huisarts te stappen. Durf die stap te zetten voor een gezonder leven!

Liefs, Danielle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten