dinsdag 11 september 2018

Persoonlijk: Mijn simpele reinigingsroutine ..

Simpele reinigingsroutine

Tijdens mijn zwangerschap ben ik veel moe en heb ik absoluut geen zin om uitgebreid mijn make-up te verwijderen. Daarvoor heb ik twee hele fijne producten, die mij helpen om deze routine even een flink stuk in te korte gedurende mijn zwangerschap. Persoonlijk heb ik niet echt een ritme als het gaat om douchen, de ene keer in de avond en de andere keer in de ochtend. Zo nu en dan ook wel twee keer op een dag. Als ik na een hele dag make-up dragen in de avond ga douchen reinig ik mijn huid met een Foam product van de Tuinen. Het is de Argan Face Wash, ik schreef er eerder al een uitgebreide review over.

Simpele reinigingsroutine De Tuinen Argan Face Wash


Simpele reinigingsroutine De Tuinen Argan Face Wash

Ik reinig mijn huid dan in twee keer. Eerst breng ik twee pompjes aan op mijn hand en masseer ik dit goed in op mijn ogen, hierdoor wordt een heel groot deel van de oogmake-up al flink verwijderd. Maar ik merk toch ook dat dit nog niet voldoende is. Daarna breng ik nogmaals 2 à 3 pompjes aan op mijn hand en masseer ik dit over mijn gehele gezicht in en nogmaals mijn ogen. Bij beide keren reinig ik mijn huid goed met water, zodat alle restjes oogmake-up en gezichtsmake-up goed verwijderd worden. Ik heb wel eens na het douchen nog gekeken met een wattenschijfje of er nog troep op mijn gezicht zat, maar mijn huid was echt volledig schoon. 

Als ik dit product gebruik, gebruik ik verder geen andere reinigingsproducten. Lekker simpel en snel. Daarna voed ik mijn huid met een nachtcrème die past bij mijn huidtype. Ik gebruik dit product tijdens elke douche beurt, ook al draag ik geen make-up ik reinig mijn huid er toch mee. 

Het komt ook wel eens voor dat ik in de avond niet een douche neem, maar dat in de ochtend al gedaan heb en het beter uitkomt om het de ochtend erop te doen. Dan gebruik ik een Micellair water. De uitgebreide review van de Micellair Water lees je binnenkort. Maar hij hoort bij mijn routine dus kon hem jullie hier niet alvast onthouden.


Simpele reinigingsroutine Kruidvat Micellair Water

Ik vind de Micellair water van Garnier ook erg fijn, maar die verwijdert de waterproof make-up iets minder dan dat de Kruidvat Micellair water doet. Met een stuk of zeven wattenschijfjes verwijder ik de make-up van mijn gezicht. Ik begin bij het reinigen van mijn oogmake-up, omdat daar het meeste werk in gaat zitten. Deze Micellair water bevat een olieachtige substantie, waardoor je huid totaal niet geïrriteerd raakt van het reinigen. Het voelt zelfs heel erg zacht aan. Van veel reinigingsproducten krijg ik rood en geïrriteerde oogleden.

Na het goed reinigen van mijn ogen doe ik mijn gehele gezicht en meestal kan ik mijn huid volledig reinigen met zes wattenschijfjes. Toch gebruik ik altijd nog een zevende om alles even goed te controleren en en alle kleine hoekjes, vooral bij mijn neus, nog even te controleren. Ook hierbij gebruik ik na gebruik weer mijn nachtcrème die past bij mijn huidtype en heb ik weer een heerlijke frisse huid. 

Simpeler kun je het niet krijgen volgens mij. En het is een stuk beter dan de reinigingsdoekjes. 

Heb jullie ook een verkorte reinigingsroutine voor als je een keer even geen zin hebt?
Liefs, Daniëlle
22 opmerkingen:

 1. Ik gebruik op wat oogpotlood na eigenlijk geen make-up en was mijn gezicht uitsluitend met lauw water en een washandje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben erg benieuwd naar de argan face wash van de Tuinen. Ik gebruik meestal maar 2 of 3 wattenschijfjes om mijn hele gezicht schoon te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik geen zin heb in een hele routine dan pak ik een fles micellair water erbij (op dit moment de nieuwste van NIVEA) en een wattenschijfje en that's it! Maar meestal vind ik het juist leuk om er lekker lang de tijd er voor te nemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De fase wash van de Tuinen lijkt me heerlijk, ik heb nu garnier miccilair water, super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meestal draag ik geen make-up; ik was mijn gezicht met ijskoud water, that's it. Als ik toch make-up op heb, gebruik ik ook miscelair water, het liefste die van Nivea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik dagelijks de verkorte reinigingsroutine geloof ik haha. Ik haal alleen mijn make-up eraf met olie voor mijn ogen en tonic voor de rest van mijn gezicht. That's it.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het makkelijke van zelden make-up dragen is natuurlijk dat jehet er niet af hoeft te halen. Het enige nadeel is dat als ik make-up draag ik dus vergeet mijn gezicht beter schoon te maken dan met een plens water

   Verwijderen
 7. Garnier heeft tevens een waterproof make-up micellair water.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. WAUW! Die face wash ziet er écht super goed uit! Ik reinig m'n huid ook met olie, maar die van mij is wel stukken duurder. Deze ziet er goed én budgetvriendelijker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een héél korte routine, tja, ik gebruik amper make-up, dus 's avonds ben ik snel klaar (ook 's ochtends trouwens).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn routine is redelijk minimaal maar misschien moet ik ook maar eens kijken naar de face wash. Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goede routine. Ik ken de face wash van de tuinen niet. Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden hierna.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt heerlijk simpel daar hou ik wel van i.p.v. die urenlange routines.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik hou ook van simpel. ik heb producten van clinique en kan het meestal wel af met een washand en 2 wattenschijfjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik gebruik eigenlijk nooit make-up, en als ik dat al doe is het niet-waterproof mascara dus dat boen ik er tijdens het douchen wel vanaf :')

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik gebruik niet veel make up, ik hou vooral van snel en simpel met dit soort dingen haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik gebruik micelair water van Corine de Farme! Super zalig product!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik reinig mijn gezicht altijd ondanks dat ik niet zo veel make up gebruik. Maar dit is echt een goede tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik genruik weinig make-up maar reinig mijn gezicht steeds met een lotion. Voelt fris aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijne en simpele routine, de mijne is iets uitgebreider haha. Mijn favoriete producten zijn de Take the Day Off producten van Clinique!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb altijd een vrij simpele reinigingsroutine, gewoon mijn gezichtwassen met een facewash onder de douche en 's ochtends bij de wastafel. Daarna dag/nacht creme en klaar, lekker makkelijk en wel effectief.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik reinig ook 2x per dag men huid en ik zie echt dat het nodig is! Daaraan zie je toch hoeveel vuil onze huid moet verdragen in de lucht!

  BeantwoordenVerwijderen