donderdag 6 september 2018

Persoonlijk: Het tweede trimester

21 weken
Eerder schreef ik al over mijn verloop van het eerste trimester van onze zwangerschap. Nu even een update over hoe ik het tweede trimester heb doorstaan en wat mijn ervaringen waren. Eindelijk wordt het een beetje zichtbaar, toch vind ik het buikje nog een beetje alsof het ook een vetbuikje had kunnen zijn. Maar we gaan niet klagen over de buik, want als hij groter is dan klagen we weer dat het te groot is of in de weg zit. Dus het is nooit goed. 

Hoe voel ik mij?
Ik voel mij goed op sommige momenten, maar op sommige momenten ook erg slecht. Ik ben heel moe. Het werken in het onderwijs vooral tegen de vakantie aan is een zware combinatie met de zwangerschap. Ik heb veel pijn en last van mijn rug tijdens het werken. Dit omdat ik telkens sta, zit of gehurkt zit. En ik werk niet bij de allergrootste kinderen, waardoor de tafeltjes erg laag en klein zijn. 

Ik vind het lastig om naar mijn lichaam te luisteren en uit het werk niets te doen. Maar zodra ik uit het werk kom lig ik in mijn bed te slapen totdat er weer gekookt moet worden. Al doet mijn vriend dat de laatste tijd, wat ik wel echt heerlijk vind. De avond red ik tot een uur of acht en dan lig ik voor pampers in mijn bed, om de volgende dag weer aan het werk te gaan. 
Nu werk ik ook vijf dagen in de week wat misschien wel erg veel is. Daarom heb ik voor de laatste periode geluisterd naar mijn lichaam en ben ik een dag minder gaan werken. 
Heeft dit geholpen, nee eigenlijk niet, maar ik ben een doorbijter. En ik weet dat ik bij 31 weken vakantie heb en daarbij ook gelijk verlof. Dus die laatste paar weken kom ik wel door. 

17 weken
Heb je kwaaltjes?
Ik heb geen last van kwaaltjes. Tijdens de warme dagen heb ik natuurlijk dikke voeten en handen van het vasthouden van vocht. Maar verder mag ik nog altijd niet klagen. 
De kleine vent groeit goed en ziet er goed uit, dus wat wil je nog meer. 

Cravings heb ik ook nog altijd geen last van. Ik houd wel van lekkere dingen op zijn tijd, maar het is niet zo dat ik één ding heel graag eet of iets wat mijn vriend per se moet ophalen voor mij omdat ik daar op dat moment zin in heb. 

De twintig weken echo vond ik best wel een spannend moment. Het is toch even een keuring van je kindje op een best pittige manier. Alles wordt enorm nauwkeurig bekeken en als het nog niet 100% zeker is wordt het nogmaals goed bekeken. Alles was gelukkig hartstikke goed, waardoor je je toch wel enorm opgelucht voelt. 

Ik ben heel benieuwd hoe ik mij het laatste trimester ga voelen. Komt er nog een flinke energiestoot of gaat dat vies tegenvallen. We gaan het zien en dat laat ik jullie natuurlijk weer weten in het volgende artikel met een update. 

Liefs, Daniëlle

14 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je baan vermoeiend zal zijn met al dat staan! Goed idee om in ieder geval wat minder te gaan werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pfff, ik kan het mij inderdaad heel goed voorstellen dat het vermoeiend is. Zelf heb ik (bewust) geen kinderen, dus ik kan er helaas niet over mee praten hoe het voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je steeds moe voelen is vermoeiend. :-) Het is even aanpassen, toch hoop ik dat je in je derde trimester nog een energiestoot krijgt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het tweede trimester is meestal de beste periode. Je hebt geen last meer van misselijkheid, maar je buik is ook nog niet zo groot dat je er last van krijgt.

  N.B. Op bloggen en loggen.nl vind je een handige uitleg hoe je die lelijke cookiesbar onderin je blog kunt zetten : )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is gewoon erg lastig de combinatie werken en zwanger zijn. Ik hoop voor jou dat jouw verlof er snel aankomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het tweede trimester net gehaald, met 27 week ben ik bevallen. Maar al die tijd was ik wel misselijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je eigenlijk geen last hebt van erge kwaaltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi buikje hoor! Ik werd in het derde trimester tijdens mijn 3 zwangerschappen ook heel erg moe. Gewoon rustig aan doen en inderdaad naar je lijf luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je ziet er wel stralend goed uit zeg! Ik heb ook nooit echt cravings gehad. Kan me het ook nooit voorstellen als man of vriendlief van vriendinnen echt snachts nog naar de burgerking ofzo moeten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je heb idd nog een mooi subtiel buikje maar kan mij voorstellen dat rondlopen met een watermeloen formaat niet zo comfortabel is

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat je geen last van kwaaltjes. Hele mooie buik. Je ziet er stralend uit.

  https://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vervelend dat je steeds zo moe ben. Wel echt een super lief buikje heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben je prachtig zeg! Moeheid hoort er helaas bij, maar je krijgt straks iets heel moois ervoor terug :)

  BeantwoordenVerwijderen