woensdag 12 september 2018

Persoonlijk: 37 weken zwanger ...

Persoonlijk 37 weken zwangerschap

We zitten alweer op de 37 weken. Vorige week schreef ik hoe mijn tweede trimester was verlopen. Een beetje laat nog, maar beter laat dan nooit. Vandaag even een momentje stil staan bij de 37 weken van mijn zwangerschap.Nog drie weken en dan ben ik bij de uitgerekende datum. Maar tegelijkertijd kan het nu natuurlijk ook absoluut al komen. Daarnaast heb ik de drempel voor het thuisbevallen gehaald, want dat is uiteraard ook vanaf 37 weken. 

Op 36 + 6 kwam dan het bed dat ik ga huren in de woonkamer te staan. Dit maakte wel even het besef dat het bijna zover is. Even een korte uitleg waarom ik een bed huur. Thuis bevallen moet hier op de begane grond, officieel gezien mag ambulance personeel je niet van boven tillen en zal je als je complicaties of dergelijken hebt uit het raam moeten worden getild door de brandweer. Dat voorkomen we natuurlijk veel liever en daarvoor huren we gewoon een bed. 

Elk klein dingetje begin ik vanaf nu echt te voelen. Zal dit het begin zijn, nee toch niet. Oh dit heb ik nog niet eerder gevoeld, wat zal dit zijn. Ik begin wel steeds meer pijntjes te krijgen en merk voor mezelf ook dat het wel goed geweest is. De buik vind ik prachtig, maar ben ik echt wel flink zat. 
De kleine jongen is ook al een poosje ingedaald, dus dat zorgt voor de nodige onplezierigheid. Daarnaast ben ik veel en snel moe, van het doen van hele kleine dingen. En daarnaast wil ik ook gewoon nog teveel doen. Ik heb het gevoel dat ik lui ben als ik de hele dag niets 'nuttigs' gedaan heb, maar luisteren naar je lichaam is natuurlijk ontzettend belangrijk en tegelijkertijd heel moeilijk. 

Af en toe heb ik een momentje met de gedachte dat ik het best wel spannend vind. Maar daarnaast denk ik ook telkens maar weer je weet niet wat het is en hoe het is, dus je kan je er maar beter niet druk om maken. Maar toch maakt dat onbekende mij af en toe een beetje gespannen. Hoe zal het zijn, waar zal het zijn en uiteraard de grote vraag wanneer zal het zijn. Allemaal antwoorden die ik niet heb voor mezelf en dat maakt af en toe wel een beetje onzeker. Maar we weten dat we het kunnen en het zal er hoe dan ook toch uit moeten... 

Binnenkort lees je hoe ik mijn verdere derde trimester heb ervaren, maar dat uiteraard nadat ik bevallen ben. Eerder kan ik mijn derde trimester niet afsluiten. We gaan zien wanneer de mooie kleine man geboren gaat worden. Het is en blijft een verassing.

Liefs, Daniƫlle


16 opmerkingen:

 1. Spannend! Die laatste weken zijn toch echt afwachten, valt eigenlijk geen peil op te trekken geloof ik. Nog eventjes, ik wens je fijne laatste weken toe en hoop dat je een mooie bevalling hebt. Dat je op de begane grond moet bevallen wist ik niet. Wel logisch, maar ben zelf gewoon boven bevallen in onze slaapkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend! IK zou gevoelsmatig uit gaan van nog een paar weken geduld (die had ik hard nodig). Maar zo fijn dat thuis bevallen nu een optie is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kijkt er wss ontzettend naar uit! Lijkt mij echt een ervaring zo’n thuisbevallong

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend hoor! Hopelijk verlopen de laatste weken ook goed voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat spannend zeg. veel succes met de laatste loodjes en de bevalling uietraard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spannend! Heel veel succes met de laatste loodjes en veel geluk straks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo spannend! Ik word zelf binnen 2 maanden voor het eerst tante en ben erg benieuwd! Heel interessant om te lezen hoe het voor jou aanvoelt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aaah wat spannend! Ik was beviel 4 weken te vroeg van mijn eerste kind en in plaats van thuis bevallen werd het een ziekenhuis bevalling. Bij mijn twee andere dochters mocht ik gelukkig wel thuis bevallen (ze waren allebei 2 weken te vroeg). Geniet nog van de laatste weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha ik wist helemaal niet dat je bedden kon huren haha. Had ik moeten doen met mijn tweede, we waren net verhuisd en hadden nog geen bed. Ben toen op een matras bevallen. Geen aanrader ;) Succes met de laatste loodjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Spannend! Wat gaat de tijd snel voorbij. Geniet er van je zwangerschap

  https://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Spannend hoor. Onze dame kwam met 37 weken en onze zoon met 40+ weken. Hopelijk voel je je nog even goed en kun je straks lekker genieten van je kindje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat spannend dat je de laatste weken in bent gegaan. En wat fijn dat je de mogelijkheid hebt om thuis te bevallen. There is no place like home!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo fijn om een beetje te volgen hoe het allemaal gaat. Ik ben zelf nooit zwanger geweest, maar ik kijk er erg naar uit =)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Spannend! Kan me voorstellen dat je nu denkt dat het ieder moment kan gebeuren. Met 37 weken mag het natuurlijk ook gewoon. Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ah wat onwijs spannend maar ook heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Spannend! Succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen