donderdag 30 augustus 2018

Wonen: Duurzaam wonen

Newspapers, coffee mug and mobile phone on sofa
Photo on Foter.com

Duurzaam en zo goedkoop mogelijk wonen, we willen het allemaal volgens mij wel. We willen denken aan de natuur en we willen maandelijks niet te veel betalen voor onze energie kosten. Er zijn verschillende manieren om je eigen woning hierop aan te passen en de kosten een beetje te drukken.


Je kunt natuurlijk beginnen met het minder stoken. Dus de verwarming een standje lager en een dikke trui aan doen. Maar daar worden we natuurlijk niet allemaal even blij van.
Daarnaast is een goede en recente CV ketel een goede investering in het duurzamer maken van je woning. Het zorgt ervoor dat je energielabel weer een stukje opgeschroefd wordt.
Daarnaast zijn er verschillende soorten isolatie die ervoor zorgen dat je minder hoeft te stoken en je dus ook duurzamer kunt wonen. Denk aan vloerisolatie, dakisolatie of muurisolatie.


Bestaat je ondervloer nog uit een houtenvloer, dan is het enorm voordelig om vloerverwarming aan te leggen en daarover beton te storten. Faber Comfortvloer is hier enorm is gespecialiseerd en kunnen dit op een zeer professionele wijze bij je in huis aanbrengen. Er wordt gebruikt gemaakt van schuimbeton, wat weer een goede isolerende factor is. Na de laag schuimbetonwordt er een laag anhydriet gietdekvloer aangebracht, waardoor de vloer mooi vlak wordt. Hierdoor kun je elke vloerbedekking er overheen aan brengen zoals gewenst.


Voor er gestart wordt met de werkzaamheden komt er een specialist thuis om te kijken wat de mogelijkheden zijn en op welke wijze er gewerkt moet worden. Daarna kan er gestart worden met de werkzaamheden zoals ik hierboven al beschreef. Eerst de schuimbeton laag en daarna wordt de anhydriet gietdekvloer aangebracht.

Je zou de investering in de vloer binnen 6 jaar moeten kunnen terugverdienen en daarnaast bespaar je 20% op je stookkosten. Daarnaast denk ik dat het altijd een goede investering is, ook al je je huis weer wil verkopen. Alle materialen die gebruikt worden zijn recyclebaar en de CO2 uitstoot wordt erg verminderd.

Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar goede investeringen voor onze woning. Daarnaast vind ik het ook altijd en sport om ervoor te zorgen dat we minder hoeven te stoken en dus minder stookkosten creëren. Ik vind dit een zeer goede optie, het kent vele voordelen.
Ook leuk om te zien is op de website van FaberComfortvloeren is het aantal huishouden dat al zijn voorgegaan en in welke omgeving. Door heel Nederland zijn er al veel huishouden je voorgegaan en misschien wel iemand uit je omgeving die je kent en de kunt vragen naar zijn of haar ervaringen.


Liefs, Daniëlle

* Dit artikel is geschreven vanuit een samenwerking.

22 opmerkingen:

 1. Altijd goed om hiermee bezig te zijn vind ik! Er zijn zoveel eenvoudige manieren om duurzamer te leven, en dat is natuurlijk altijd goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je zo bewust bezig bent met investeringen voor je woning! Nice dat de materialen ook recycleerbaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad goed om hier zo bewust mee bezig te zijn! Ook fijn dat je dit deelt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te horen dat de materialen recyclebaar zijn. Volgens mij hebben wij nog een houten ondervloer. Wij wonen in een jaren 30 huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn ouders hebben ook vloerverwarming en dat is heerlijk warm aan de voeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tips zeg! Het is hier nu an een paar dagen 19 graden in mijn huis. Mijn handen jeuken dan ook om de kachel op 21 te zetten, maar ik doe het lekker niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een goede investering is inderdaad altijd belangrijk voor in huis. je kijkt er zo lang naar en dan blijft het ook lang mooi! goed beschreven! !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede tips. Ik heb de kachel vaak heel hoog staan, vind ik heerlijk (rond de 23 graden ;) ).. Vloerverwarming in huis lijkt me ook heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kocht een appartement en dit was helaas niet mogelijk omwille van de algemene opbouw. Ik ben wel iemand die andere interieurstukken lang gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een goede investering die ook nog eens invloed heeft op duurzaam is goed om over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Duurzaamheid is ook iets waar ik me wel mee bezig houd. Nog niet zozeer wat betreft ons huis, maar op veel andere vlakken al wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vloerverwarming is heerlijk en wat goed dat je het tegenwoordig voor een redelijke prijs kan doen! En wat goed dat je duurzaam wilt wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk vloerverwarming. Mijn badkamermuur en vloer waren verwarmd in mijn oude huis. Hebben we toen erin laten bouwen. Zou ik zo weer doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat goed dat je hier zo bewust mee omgaat. Vloerverwarming is fantastisch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toen ik in Antwerpen woonde deed de verwarming het gewoon heel slecht tot niet, ik heb toen mijn 'fleecedekenwikkelmethode' geïntroduceerd en sindsdien gebruik ik die nog steeds. Alleen in het weekend als mijn was niet wil drogen kan ik wel eens de verwarming aanzetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij hebben ook vloerverwarming door ons hele appartement liggen, ben er erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vloerverwarming lijkt me heerlijk!!! We hebben het nu niet, maar het staat wel op ona verlanglijstje bij een nieuw huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. goed dat je hier bewust mee bezig bent. wat lijkt mij vloerverwarming heerlijk zeg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vloerverwarming vind ik echt fantastisch, zoo lekker in de winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat goed dat je hier zo mee bezig bent. Ik doe zelf ook eerder eerst een dikke trui aan voordat ik de verwarming naar stadje sambal draai.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb ook vloerverwarming, verwarmt mijn woonkamer prima. Ik merk dat ik ook minder last van mijn lenzen heb als de vloerverwarming aanstaat in plaats van de centrale verwarming. Maar ik stel sowieso het aanzetten van de verwarming altijd uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Lijkt me echt heerlijk; vloerverwarming. Maar voorlopig houd ik het toch maar bij een extra trui en een dekentje. Vind dat ook wel lekker knus in de koude maanden. Lekker een boek erbij en mij hoor je niet klagen.
  Maar ik vind duurzaam wonen ook heel belangrijk dus kijk sowieso uit naar nog meer tips. 😊

  BeantwoordenVerwijderen