vrijdag 24 augustus 2018

Review: Revlon Colorstay Foundation

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Het vinden van een goede foundation is voor iedereen vast en zeker altijd een klus. Past de kleur wel bij jouw huidskleur, vind je substantie fijn en is het geschikt voor jouw huidtype. Ik ben op zich tevreden met mijn huidige foundation, maar het proberen van een andere is nooit verkeerd. Eens kijken of deze net zo fijn is.Ik probeer de Revlon Colorstay Foundation voor de gecombineerde tot vette huid. Dat zou perfect moeten zijn voor rond mijn voorhoofd, neus en mond. Dat zijn de wat vettere plekken van mijn huid en de andere delen komen dan goed tot zijn recht in het element voor de gecombineerde huid.

De foundation bevat SPF 15, wat ik altijd een goed eigenschap vind aan foundations. Wil niet zeggen dat je goed beschermt bent tegen de zon en dat het dus niet verkeerd een zonnebrand aan te brengen onder je foundation. Je hebt daar tegenwoordig mooie dagcrèmes voor die je huid extra beschermen tegen de zon, soms zelfs met SPF 50.

Ik heb de kleurtint 110 als ik de flacon zie ben ik bang dat hij een beetje te licht is voor mijn huid. Maar dat is natuurlijk wel weer ontzettend fijn dat er zo'n ontzettend lichte variant te vinden is, wat bij de meeste drogisterij merken erg lastig is.

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Als eerste kijk ik altijd even naar het uiterlijk van de flacon. De flacon is mooi stevig van dik glas en heeft een super handige pompflacon. Hieruit komen ook niet te grote hoeveelheden, waardoor je het product goed kunt doseren. Verder is er niet heel veel bijzonders aan de flacon, basis, net als een gemiddelde foundation. De dop vind ik wel wat wankel aanvoelen op de flacon. Hij blijft tot nu toe nog goed zitten, maar ik denk dat dit een dop is die op den duur niet meer op de flacon blijft zitten.

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

De substantie van de foundation is wat dun. Dit kun je ook goed zien aan de hand waarop ik het heb uitgesmeerd. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar het wil vaak wel zeggen dat je het wat vaker moet aanbrengen om een goede dekking te krijgen. Hoe dikker een foundation hoe sneller hij volledig je huid bedekt. De foundation voelt wel heel goed en zacht aan.

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Mijn huid zonder foundation

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Mijn huid met foundation

Zoals je kunt zien heeft de foundation een mooie lichte en natuurlijke dekking. Dit is natuurlijk op te bouwen naar een volgend stadium, maar persoonlijk ben ik daar niet zo van. Het aanbrengen vond ik wel even een dingetje. Ik doe dit altijd met mijn Real Technique Buffer Brush. Maar dat wilde bij deze foundation absoluut niet. Ik kreeg allemaal gekke strepen en moest het echt met mijn handen in deppen om het een beetje mooi op de huid te krijgen. 

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Revlon Colorstay Foundation Theloveforpink Review

Daarnaast blijft de foundation een beetje op mijn huid liggen. Hij trekt niet in de huid zoals ik wel altijd gewend ben, dat geeft natuurlijk ook het meest natuurlijke effect. Dit is vooral rond mijn mond en neus het geval. Rond mijn neus en mond ben ik juist wat vetter, waardoor mijn verwachting was dat daar de foundation juist wat beter zou pakken. Ik vind het een beetje een twijfel geval, aan de ene kant vind ik het een erg fijne en lichte foundation. Maar aan de andere kant vind ik het vlekkerige niet heel mooi. Gelukkig is dit met een matte poeder mooi weg te werken en zie je er niets meer van, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling als je de foundation alleen koopt. Het is niet een enorme miskoop, maar ik kan ook niet zeggen dat ik helemaal weggeblazen ben. 

De Revlon Colorstay is verkrijgbaar voor alle verschillende huidtypes en in de vele verschillende kleuren, dus voor iedereen is er wel een geschikte foundation te vinden. De foundations variëren van prijs tussen de €9.95 en €18.95. Neem vooral een kijkje naar alle soorten Revlon Colorstay Foundations

Liefs, Daniëlle

* Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb ter review.

3 opmerkingen:

  1. Handig dat er ook meteen bescherming tegen de zon in zit. Dat is mooi meegenomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer inderdaad van het 'vlekkerige' van de foundation, ik zou hem hierdoor laten liggen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen