woensdag 22 augustus 2018

Review: Fiio F5
Muziek we luisteren het allemaal tegenwoordig graag. Waar we ook zijn luisteren we het. In de auto, in huis, op de fiets of misschien wel in de trein. In de auto kan je de radio lekker hard aan zetten, maar als je onderweg bent in de trein wil je niet een ander tot last zijn. Dan zijn oordopjes een top uitkomst.


Als we muziek luisteren willen we dat natuurlijk doen met een oordop van goede kwaliteit. Je ziet sommige mensen lopen met van die enorme dingen op het hoofd voor goede kwaliteit muziek, maar dat kan natuurlijk ook uit een kleine oordop komen.Ik test de oordopjes van het merk FiiO, voor mij nog een geheel onbekend merk. Het zijn de FiiO F5 oordopjes, ze zijn zowel voor de IOS toestellen als Android toestellen geschikt. Er zitten namelijk twee verschillende koppelstukjes bij, waardoor je ze voor beide devices kunt gebruiken. De oordopjes zitten namelijk los en deze koppel je op het voor jouw geschikte draadje. Heb je bijvoorbeeld een tablet van Samsung en je telefoon is van IPhone dan kun je ze snel verwisselen en heb je het geschikte draadje altijd bij je. 
De oordopjes worden geleverd in een luxe doosje, waarin je de draadjes en alle dopjes goed beschermd mee kunt nemen in je tas. Al gooi je hem tussen al je rotzooi in je tas, met je oordopjes gebeurt helemaal niets. Daarnaast is de bedrading van zodanige kwaliteit, dat als je dat wel zou doen het prima zou kunnen.
In beide oordopjes zit ook nog een geluidskwaliteit verschil. De 2,5 mm bedrading heeft een extra ring, waardoor je de beide kanalen gescheiden kunt bedienen. Dit zorgt voor een nog betere kwaliteit luisterplezier. De 3.5 mm oordopjes zijn daarin niet simpel, maar hebben V-shaped klanken. Dat wil zeggen iets meer bass en treble als normale oordopjes.Naast dat ze geleverd worden met de twee verschillende bedradingen, worden er ook nog eens 6 soorten dopjes meegeleverd. Deze dopjes zie je ook bij de standaard oordopjes, maar hierin zit ook nog weer verschil. Er worden 3 verschillende groottes meegeleverd en 3 standaard oordopjes. Te herkennen aan de kleur in de binnenkant van de oordopjes.

Ik vind de kwaliteit van de oordopjes echt magisch. Ik betaal graag iets meer voor een oordopje, omdat je echt wel kwaliteit verschil merkt. Maar dit is nog wel echt een segment hoger dan de oordopjes die ik normaliter gebruik. Goede kwaliteit product, gehoor en uitstraling.


Het uiterlijk van het product is netjes en zeer verzorgd. Het geeft je ook het gevoel dat je een zeer goed product gekocht hebt, wat je absoluut ook hebt. Het stukje luxe straalt het zeker uit. Ik ben echt helemaal om en kan denk ik niet meer zonder deze oordopjes. Ze voelen zacht aan in de oren, wat ik ook erg belangrijk vind. Ik houd persoonlijk niet van die lompe oordopjes dat helemaal in je oor gaat, maar dit is zeker goed te doen Absolute aanrader als het gaat om goede oordopjes !.

Houdt jij meer van budget oordopjes of zou je ook wel meer betalen voor een paar goede oordopjes?
Veel liefs, Daniëlle

* Dit artikel bevat producten die ik ontvangen heb ter review.

3 opmerkingen:

  1. Ik koop mijn iPhone oordopjes meestal voor zo'n 15 euro via bol.com. Niet supergoedkoop, maar ook niet superduur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zit echt zoveel verschil in alle oordopjes he. Zowel in geluid, als ook in hoe fijn ze blijven zitten. Die standaard dopjes die je bij telefoons krijgt vind ik altijd maar onhandig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik koop regelmatig budget oordopjes, maar irriteer me er steeds vaker aan dat ze snel kapot zijn. Ik heb nu nog steeds de originele oordopjes die bij mijn telefoon zaten. Ze gaan nu langzaam kapot, maar heb er al bijna een jaar plezier van.

    BeantwoordenVerwijderen