zondag 29 juli 2018

Een onzuivere huid

 Black and white image of elephant’s head and eye
Photo on Foter.com

Geen review, geen smeermiddelen of wondermiddelen ik ga ze allemaal niet delen in dit artikel. Maar wat ga ik dan wel vertellen in dit artikel dat zul je je wel afvragen.

Een onzuivere huid maakt ons allemaal vast wel een beetje onzeker. Tegenwoordig moet het allemaal strak zijn en plamuren we ons vol zodat we er niets meer van zien. Maar waarom eigenlijk?

Het helpt je huid niet vooruit als je er maar dingen op blijft smeren en het helpt je puisten of andere onzuiverheden niet te verdwijnen. Want ze zullen blijven of worden, wanneer je niet de juiste reiniging gebruikt, alleen nog maar erger. Misschien worden ze alleen van het product zelf wel erger. 

Maar kunnen we nu echt met allerlei smeermiddelen of andere wondermiddelen het verhelpen? Naar mijn mening niet. Op dit moment ben ik 31 weken zwanger, mijn lichaam zit vol hormonen en ik heb een enorme behoefte naar chocola. Tja, wat gebeurt er dan er breekt oorlog uit op mijn kin. Het is werkelijk waar een drama. Het zijn allerlei roodheden en puisten die opeens als paddenstoelen uit mijn huid beginnen te springen. Kan ik er wat aan doen? Ja, deels. Ik zou kunnen stoppen met chocolade eten, maar die hormonen blijven maar gieren in mijn lichaam. Het eten van chocolade maakt het alleen net een stukje erger. En dan, voor wie heb ik het dan gedaan? Het is toch mooi dat je lichaam zich wil reinigen en dat hij dat op deze manier doet. En dan gaan wij er weer allerlei vette troepjes op smeren, of wat ik altijd doe, er tandpasta op smeren. En helpt het? Nee, het komt van binnenuit en het heeft allemaal gewoon geen zin. Wil ik stoppen met chocolade eten. Nee, ook niet. Ik wil gewoon genieten en niet hoeven denken wat mensen wel niet van mijn kin vinden. Vies, smerig of wat dan ook. Na een paar dagen geen gekkigheden erop en je huid goed wassen met schoon water. Ben je er vast en zeker weer vanaf. 

Vanaf nu ga ik mij er niet druk over maken. Als ik op het moment kan genieten van mijn stukje chocolade dan doe ik dan. En komt dat even niet goed uit in combinatie met mijn hormonen. Tja, dat is dan eenmaal zo. Ik ga niet meer onzeker krabben aan mijn onzekerheden en laat het gewoon uit zichzelf het weer oplossen. Je lichaam doet het niet voor niets.
We willen allemaal wel de strakke stralende huid, maar we moeten ook niet vergeten gewoon te genieten. En maak jij de keuze om dat helemaal geen chocolade meer te eten, dan moet je dat zeker doen. Maar vergeet ook niet te genieten. Je kan ook altijd minderen .. (net als ik doe)

Zo ik moest even mijn ei kwijt over een onzuivere huid. We maken ons er soms veel te druk over en plamuren het maar vol! Niet nodig, laat het lekker zijn gang gaan en binnen een paar dagen is het weer verdwenen. Voel jij je goed, gelukkig en eet je gezond, dan laat je je huid dat vanzelf ook wel zien.

Liefs, Daniëlle

3 opmerkingen:

  1. Ik gebruik alleen dag en nacht crème al jaren van het zelfde merk zeer te vrezen over

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, als je huid zo dik is als van een olifant... ;)-

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je het gewoon los kunt laten. Dat scheelt weer stress, en dat is ook weer goed voor je huid!

    BeantwoordenVerwijderen