woensdag 9 mei 2018

Rozenwater Jacob Hooy


Rozenwater, je kunt er echt enorm veel mee. Weten jij wat je ermee kunt? Ik vertel wat ik ervan vind en wat ik ermee doe.
Als eerste even een korte mening over de uitstraling van het flacon van Jacob Hooy. De flacon heeft zeker een uitstraling die past bij een product als rozenwater. Of ik er nou heel blij van wordt is weer wat anders. Ik vind een bruine flacon niet heel denderend in combinatie met het crèmekleurig etiket. Het is allemaal wat saai en spreekt niet een jonge frisse blik aan denk ik. Het product is van een zeer waterige substantie. Het is ook niet voor niets een rozenwater. Daarnaast komt de enorme rozengeur gelijk naar voren. Persoonlijk houd ik daar niet heel erg van, maar het is niet anders. Het hoort er nou eenmaal bij als je dit product wilt gebruiken. 

Je kunt het product gebruiken voor je hele lichaam. 
Het is enorm goed voor de huid. Het houdt de pH waarde in balans, hydrateert de huid, gaat veroudering tegen, kalmeert de huid en ga zo nog maar even door.Maar waarvoor heb ik het nu gebruikt. Ik heb het product vooral gebruikt voor mijn hoofdhuid. Ik heb een erg gevoelige hoofdhuid die ook snel onrustig wordt. Hierdoor lijkt het als ik enorm veel roos  of huidschilvers heb. Om huid wat te kalmeren gebruik ik het rozenwater als een soort haarmasker. Ik breng het aan op de aanzet van mijn haar en daardoor ook op mijn hoofdhuid. Dit laat ik dan even een paar minuten inwerken en ga daarna mijn haren wassen. 
Mijn hoofdhuid zal altijd onrustig blijven, omdat dit van binnenuit komt. Vaak in momenten van stress of onrust is dit het ergste. Maar het vermindert en kalmeert de huid in elk geval, wat ik een groot voordeel vind. 

Ik ben zeer tevreden over het rozenwater van Jacob Hooy. Je hebt vele verschillende rozenwaters die je voor kleine prijsjes kan shoppen. Deze flacon shop je bij Holland&Barret voor €4.64 500 ml. 
Dit is trouwens een aanbiedingsprijs, normaal betaal je er €6,19 voor. 

Maak jij wel eens gebruik van rozenwater?
Veel liefs, Daniëlle

11 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zo n droge hoofdhuid en zou dit ook graag eens testen of het werkt voor mij! Goed stuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het flesje ziet er inderdaad niet spectaculair uit maar als het werkkt en een fijn product is, dan prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het flesje ziet eruit als een oud apothekersflesje. Dat maakt 'm inderdaad niet heel aantrekkelijk ;) Alleen ik gok zomaar dat als het een heel hip en kleurrijk flesje was geweest, de prijs dan ineens een stuk duurder was! Easy does it :) Ik ga het wel proberen denk ik trouwens, want hier ook een onrustige hoofdhuid...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het flesje ziet er leuk ouderwets uit. Zelf kan ik niet goed tegen wisseling van mijn hoofdhuid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eigenlijk nooit, maar ik houd wel van de geur van rozen, dus misschien toch maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik het zelf niet. Vaak is rozenwater is vrij prijzig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De bruine kleur heeft in deze wel een functie: zorgen dat het rozenwater goed blijft :) Verder is rozenwater harstikke goed, je kunt er ook mee bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kende het ook alleen uit de keuken, net als wat Hippiemeisje zegt. Maar misschien is dat een andere versie?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wat super handig om te weten. Ik wist dit niet en heb daar dus ook erg veel last van! Binnenkort ook eens gaan proberen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik maak gebruik van pure en biologische rozenwater voor mijn gezicht. Ik gebruik het als tonic of gewoon als serum. Mijn flesje ziet er mooier uit, maar de prijs is ook aanzienlijk duurder. Ik ga eens naar deze van Jacob Hooij kijken.

  BeantwoordenVerwijderen