maandag 7 mei 2018

Het eerste trimester


Het eerste trimester heb ik inmiddels alweer volbracht. Zo wordt het tijd voor het volgende trimester. In dit artikel deel ik mijn ervaringen, mijn gevoelens en mijn eventuele 'kwaaltjes'. Het eerste trimester heeft bij ons in de eerste weken vooral in het teken gestaan van wennen aan het idee van de zwangerschap. Maar er was ook nog steeds ongeloof. Is het nu echt zo? 
De test zegt natuurlijk van wel, maar die hebben het ook wel eens mis. Zo heb ik dus een week later nog een tweede test gedaan om nog eens te kijken of het daadwerkelijk zo was. En het was zo. 

Toen kwam natuurlijk het moeilijke moment, je mond dichthouden. Dat verging mij op zich prima. Ik vond het fijn dat we nog even met z'n tweeën konden wennen en fantaseren over wat er allemaal wel niet op ons af ging komen. Bij 8/9 weken heb ik de eerste echo gehad en pas toen ben ik echt gaan geloven dat ik zwanger ben. Daarvoor denk je het al wel, maar dit heeft ook te maken met de kwaaltjes die ik had. 

Mijn kwaaltjes in het eerste trimester waren er namelijk totaal niet. Natuurlijk waren er wel wat hormoondingetje zoals snel geïrriteerd en wat eczeem in mijn arm holtes. Maar verder waren er geen overduidelijke zwangerschapssymptomen waarvan je zegt, Ja je bent overduidelijk zwanger. 
Dit is het gehele eerste trimester zo gebleven. Ik heb in het eerste trimester wel rugpijn gekregen en deze rugpijn heeft een beetje de symptomen van een zwangerschap-ischias. Om deze rugpijn een beetje de baas te zijn ben ik veel gaan wandelen in het eerste trimester. De sportschool heb ik maar gelaten voor wat het is en ik ben lekker gaan wandelen. Dit doet mij tot nu toe erg goed, blijven bewegen is natuurlijk wel erg belangrijk in de zwangerschap. 
Mijn energie was tijdens het eerste trimester op zich prima. Ik heb mijn slaapritme er bij voorbaat al op aangepast, door lekker al wat eerder naar bed te gaan. Zo voorkwam ik dat ik overdag erg moe was en heb ik van een laag energieniveau vrij weinig gemerkt.Nadat we de eerste echo hebben gehad konden we natuurlijk niet wachten om het onze familie en vrienden te vertellen. Hier hebben we dus ook niet meegewacht tot de 12/13 weken. Hoe we dit verteld hebben lees je in het artikel 'Hoe wij het verteld hebben..'

Het hebben van cravings heb ik in het eerste trimester niet echt gemerkt. Ik begon drop wel erg lekker te vinden, maar behoedde mezelf daar ook weer voor. Het bevat namelijk veel zout wat weer niet goed is tijdens de zwangerschap. Het zorgt voor een hoge bloeddruk. 
Ook het niet tegen bepaalde geuren kunnen heb ik vrijwel niet gemerkt. Ik heb het met één theesoort en salami vind ik echt vreselijk om te ruiken. Verder nog totaal niet. 

Al met al mag ik erg tevreden zijn over het eerste trimester. Het buikje is nog wel een beetje zoeken. Maar die zal er vast snel genoeg aankomen. Als je nog dingen wilt weten laten vooral even weten!

Veel liefs, 
Danielle

10 opmerkingen:

 1. Ik had in het eerste trimester ontzettend last van misselijkheid, maar dit herinnerde mij er aan dat ik nu echt zwanger was. En ik kon geen ei meer zien of ruiken, gekookt gebakken dat maakte mij niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend! Van harte gefeliciteerd! Hopelijk valt het allemaal mee met de kwaaltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het eerste trimester goed is gegaan. Het tweede trimester vond ik altijd fysiek het meest prettige. Je bent niet meer zo misselijk en moe, en je buik zit ook nog niet in de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was vanaf de 12e week ziek. Veel overgeven. Vanaf 18 weken zware bekkeninstabiliteit. Was geen top zwangerschap mijn laatste. De 1e 2 zwangerschappen gelukkig niets geen kwaaltjes gehad. Hoop dat je verdere zwangerschap ook goed mag verlopen. Geniet er van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Wat een bijzondere tijd! Fijn dat je niet al te veel last er van hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Wat fijn dat je geen last van! Geniet ervan.

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd, ik hoor van veel dat die juist het eerste trimester veel last hebben dus fijn dat het voor jou scheelt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het zo goed gaat! Zelf had ik wel erg last van geuren die ik niet meer kon verdragen. Echt niet leuk meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gelukkig heb je niet zon last wat sommige juist dus wel hebben deze periode. Succes verder!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuk om te lezen hoe het ging in de eerste weken! Ik zou denk ik echt heel veel moeite hebben met het voor mezelf houden. Maar wie weet denk ik er tegen die tijd wel heel anders over!

  BeantwoordenVerwijderen