dinsdag 1 mei 2018

Anders wonen - Verhalen van paradijsvogels


Een kleurrijk boek dat is het zeker. Het boek bevat verschillende verhalen over anders wonen. Hoe kun je dit doen en hoe hebben anderen dit gedaan. Wat ik van het boek vind vertel ik in het artikel.Boekreview ik ben er persoonlijk niet heel goed in. Het zal niet een echte recensie worden over het boek. Meer kort omschreven wat ik er nu eigenlijk van vind.
Ten eerste vind ik het een enorm kleurrijk boek, maar toch zou hij mij persoonlijk niet snel aanspreken als ik hem zou zien liggen in de boekwinkel.

Ook het onderwerp anders wonen is niet aan mij besteed. Doe voor mij maar normaal dan doe je al gek genoeg zo denk ik altijd maar. Ik hoef niet op de meest milieuvriendelijke plekken te wonen of in één of ander tiny house. Ik houd nou eenmaal van de nieuwbouw en van de luxe.


In het boek vertellen verschillende personen hun verhalen. Hoe zijn ze tot het besluit gekomen op de manier te wonen zoals ze nu wonen. Hoe hebben ze daar naartoe geleefd. Is het voor hen de juiste keuze geweest of gaan ze toch liever terug naar het oude. Alle ervaring per persoon worden gedeeld in dit boek. De manier van wonen lopen enorm uiteen. Van wonen in een woonwagen tot wonen in een zelfvoorzienend huis in Duitsland. Het is allemaal te lezen in het boek.


Ik vind het boek fijn lezen, de lettertype leest fijn weg en de teksten zijn niet te langdradig. Hierdoor wordt het boek voor mij ook leuker en interessanter om te lezen. Je blijft hangen in de verhalen en bent steeds weer benieuwd naar wat de volgende persoon heeft meegemaakt in zijn of haar avontuur naar het anders wonen. Ik vind het boek zeker een leuke en goede aanrader. Het zal voor iedereen lekker weglezen en je bent er vast en zeker zo doorheen! Vooralsnog heb ik niets met het anders wonen, maar toch is het wel erg interessant te lezen hoe een ander hierover denkt.

Het boek is geschreven door Marleen Hartog.
Het boek is verkrijgbaar op haar eigen website, maar ook via bol.com of andere online boekwinkels.

Zou jij anders durven wonen?
Liefs, DanielleDit artikel bevat producten die ik heb gekregen.14 opmerkingen:

 1. dat klinkt als een leuk boek. Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar hoe mensen leven en hun huis inrichten, ik kijk ook altijd bij mensen naar binnen (OMG)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu ik een gezin start niet meer, voorheen had ik dat prima gekund. Ik houd wel van paradijsvogels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt interessant. Vooral benieuwd naar de motivatie van deze mensen. Ga eens kijken of ik het ook in de bibliotheek kan vinden. Trekt me niet genoeg om het te kooen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het boek is in veel bibliotheken verkrijgbaar. Mocht hij er niet liggen kun je hem daar ook aanvragen.

   Verwijderen
 4. hartstikke leuk beschreven, ik heb wel voor langere tijd gekampeerd ( 6 maanden) en 7 maanden met mijn gezin in een camper maar na het reizen was ik er wel klaar mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt best wel interessant! Grappig hoe allemaal verschillende mensen er over denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik denk het wel! Dit boek lijkt me zeker leuk, en ik heb het gereserveerd bij de bieb. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, ik denk niks voor mij. Ik van avontuur op zijn tijd, maar ik ben ook wel erg gesteld op mijn eigen huis. Het lijkt me overigens wel een leuk boek om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Altijd leuk om te zien hoe mensen wonen. Ik kijk ook graag naar de Grote Verbouwing op SBS6

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, wauw, wat een interessant boek! Ik vind het heerlijk om me te moeien met hoe anderen wonen, zo inspirerend =)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke blog. Ik vind de Nivea producten altijd prettig, maar voor mijn man pak ik vaak wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb zelf rozenwater van Kruidvat en gebruik het als laatste stap bij het reinigen van mijn huid

  BeantwoordenVerwijderen