zondag 15 april 2018

Mijn negenmaandenboek


Een enorm speciale periode van negen maanden is aangebroken voor ons. Alles wat ik beleef, voel en hoe ik groei moet natuurlijk worden vastgelegd. Tegenwoordig heb je daar ontzettend leuke en verschillende boeken voor. Ik kocht één die mij het meeste aansprak en deel graag mijn eerste ervaringen met jullie. Persoonlijke onderdelen uit het boek zal ik niet laten zien. Als ik dat wil delen dan volgt dat nog en eventuele foto's volgen ook als ik het gevoel heb dat ik ze moet delen. 


Ik vond dit toffe boek op Bol.com, het boek kostte daar €12.99. De stijl van het boek vind ik persoonlijk heel tof. Het is nu te kleurrijk, maar ook niet te saai. Met alle washitape effecten leek dit een heel tof boek aan de buitenkant. 
De binnenkant is in dezelfde stijl vormgegeven. Elk week worden dezelfde vragen gesteld en ruimte gegeven voor eigen invulling en natuurlijk een foto. Daarnaast vind je tussen ook allerlei extra invulmogelijkheden. Over het vertellen, de baby uitzet en de beoordeling van je bevalling uiteindelijk. Het boek heeft een leuke manier van lezen en werken. Je kunt een aantal dingen gewoon strepen en daarnaast nog lekker erbij krabbelen wat je wilt. Zelf schrijf ik af en toe nog een extra stukje op een extra papiertje die ik plak bij de extra notitieruimtes die het boek bied. Daar leeg ik even mijn hoofd en zet ik alles even op papier. Het papier van het boek is erg dik, waardoor het heerlijk schrijft en het kwalitatief erg goed aanvoelt. Ook de kaft is van dik materiaal waardoor het wel tegen een stootje zal kunnen. Bij mij ligt hij op één standaard plek, waar niet heel veel zal gebeuren. Maar als je hem mee zult nemen in de tas, zou het boek het prima aankunnen.

Naast stukjes die je zelf kunt schrijven, staan er ook nog een aantal leuke weetjes over je kindje in bij de weken. De meeste weken zijn wel samengevoegd, maar dat vind ik persoonlijk niet heel storend. Alsnog kun je er genoeg kwijt over de twee weken. En kun je het niet kwijt, dan is er genoeg notitieruimte.


Ik vind het boek een enorme aanrader. Een ieder heeft natuurlijk een eigen smaak. Deze past het beste bij mijn smaak op dit moment. Ik ben nog vele andere leuke boeken tegengekomen, maar daar is mijn keuze tijdens deze zwangerschap niet op gevallen. Ben je nog op zoek naar een leuk boek struin dan rustig het internet af tot je de perfecte voor jezelf gevonden hebt. De keuze is reuze!

Laat ook even weten als jij een boek hebt gebruikt en welke dat is geweest, of nu misschien is. 
Liefs, Daniëlle

1 opmerking:

  1. Dit soort boeken zijn best handig, want je gaat toch heel veel vergeten. Met zo'n boek weet je zeker dat je het bijhoudt!

    BeantwoordenVerwijderen