maandag 23 april 2018

Hoe wij het verteld hebben ..


Het geheim houden van je zwangerschap kan soms best lastig zijn. De één maakt de keuze om het toch al aan iemand te en de andere houdt het tot 12/13 weken geheim. Wat wij hebben gedaan en hoe we het verteld hebben, vertel ik in dit artikel. 


Wij hebben er voor gekozen om het geheim te houden tot de eerste echo die we kregen. We kregen de eerste echo bij 9 weken, daarvoor had ik nog helemaal niet het gevoel dat ik echt zwanger was. Dus gewoon voor het zekere was dat ons besluit. 

Maar die tijd duurde natuurlijk wel enorm lang. We hadden verschillende verjaardagen tussendoor en moesten telkens onze mond dicht houden. Dit vonden we allebei erg lastig, maar het is ons gelukt. 

De echo hadden we op een donderdag en die donderdagavond zijn we direct doorgereden naar mijn vader waar we het als eerste verteld hebben. Het vertellen hebben we gedaan door middel van ontzettend leuke kaartje die ik zelf kocht bij dat zit wel snor. Ik zal de link even onderaan zetten. 

Ik vond het enorm lastig om iets leuks en origineels te bedenken om het te vertellen. Er zijn genoeg leuke ideeën voorbij gekomen en ik heb hier uren lopen zoeken op Pinterest. 
Maar onze keuze is uiteindelijk gevallen op de kraskaarten.
De andere familieleden hebben we het verspreid over het weekend het allemaal verteld. Onze vrienden hebben we het verteld door middel van een printje van de echo, evenals de oma's. Alle reacties waren enorm leuk om te zien en ook erg verschillend. Ik vind dit zeker een leuke aanrader om het op deze manier te vertellen. Je kunt het gebruiken voor andere gelegenheden, bijvoorbeeld 'wij gaan trouwen'.  Naast de kraskaarten heeft de webshop ook enorm leuke andere items. Dus zeker het neuzen eens waard !

Ik shopte de items op Dat zit wel snor.  Je kunt er ook komen via krassenmaar.nl
Leuke items voor kleine prijsjes. Deze kraskaarten kosten €2,49. 

Veel liefs, Daniëlle


23 opmerkingen:

Dana zei

Dat is echt super leuk gedaan! Weer eens wat anders :)

Glamview zei

Wat leuk gedaan! Er zijn inderdaad tegenwoordig veel mogelijkheden. Maar dat maakt het wel dat je uniek kunt zijn :)

Lodi zei

Om maar dit is leuk zeg! Ik vertelde het na 12 weken aan vrienden en werk maar al eerder aan mijn ouders

Theloveforpink Danielle zei

Dank je! Ja ik houd wel van uniek.

Theloveforpink Danielle zei

Ja voor iedereen is er wel iets passend te vinden.

Theloveforpink Danielle zei

Eigenlijk een beetje hetzelfde. Ik vond het best lastig om het voor mijn ouders zo lang geheim te houden.

Mama Marijke Mulder-de Leur zei

Wat een leuk idee met die kaartjes! Die had ik ook wel willen gebruiken

Mariëlle - zei

Super deze kaartjes zeg. Ik vind ze super leuk en origineel.

Kim Buining zei

Leuk idee om kaartjes te gaan gebruiken!

Nicole orriëns zei

Grappige methode om een zwangerschap bekend te maken inderdaad. Dit is nieuw voor mij!

Eva Van Den Bergh zei

Wat origineel om het op deze manier te vertellen! Eerst dacht ik dat je het over 'normale' kaartjes had, maar dit is natuurlijk veel leuker :)

Ingrid Kocken zei

wat super leuk gedaan. er komen steeds nieuwe leuke ideeen bij hier voor

Eke Brouwer zei

Wat ontzettend leuk en origineel! Wij hebben het verteld tijdens een etentje ter ere van mijn vaders verjaardag. Mooi iedereen bijelkaar.

Marsha von Winckelmann zei

Heel leuk gedaan! Die kraskaarten vond ik ook wel wat hebben.

Mama's Liefste zei

Wat leuk die kaarten! Ik heb mijn vader een boekje gegeven over tips voor opa en mijn oma kreeg een taart met daarop de tekst dat ze overgrootoma werd

Jouvence zei

Wat een super leuk idee die kraskaarten!

BeautyByBabs zei

Deze manier van vertellen kende ik nog niet, wat creatief! Mijn nichtje had de foto van de echo en toen zij wist of het een meisje of jongen werd, had zij een cake gemaakt en de kleur vulling liet zien of het een meisje of jongetje werd!

Chaya zei

Leuk die kaartjes. Het is altijd een mooi moment als je deelt dat je zwanger bent.

Kaylee Geurts zei

ik hoop in de toekomst ook mama te mogen worden.. kan nu al fantaseren over hoe ik het zou willen vertellen haha

Amylia De Schepper zei

Hihi wat lmeuk! Het huwelijksaanzoek van mijn man was een kraslotje (wel zelf gemaakt!)

Alexa zei

ahh super origineel en heel leuk!

Kiki Hasselton zei

leuk gedaan zeg! weer eens wat anders!

Marieke zei

Wat een leuke tip! Deze ga ik even onthouden ;-).