maandag 16 oktober 2017

Review: Essense Metal Shock


De Metal look is helemaal hot en daarom kocht ik één van de toffe Metal Shock Lipsticks van Essence. Staat mij dit eigenlijk wel of vind ik het echt vreselijk.

De verpakking van de lipstick vind ik niet heel bijzonder en mooi eigenlijk. Het past wel in het straatje van de metal look. Maar ik vind het absoluut niet passen bij Essence. Als je kijkt naar de mooie verpakking van alle andere lipproducten, zie ik hier het merk Essence niet in terug. Daarnaast staat het merk ook nergens op. Alleen op de onderkant waar het kleurnummer wordt aangegeven en de kleur van de lipstick, staat het logo van de lipstick. 


Ik kocht de lipstick in de kleur 05, meestal heeft Essence wel de naam van de lipstick op de onderkant staan. Maar dat is bij deze lijn niet zo, het staat wel op de sticker voor het scannen bij de kassa. De kleur heet Purple Pistol. Ik wilde graag een andere tint, maar deze was helaas uitverkocht. Daarom is de keuze gevallen op deze paarse tint. Naast deze tint zijn er nog een aantal andere tinten verkrijgbaar.

Afbeeldingsresultaat voor essence metal shock lipstick


De paarse tint is vrij donker en heeft zoals je kunt zien het metal effect al goed in zich. Persoonlijk wilde ik gaan voor de vierde kleur. Een kleur die wel natuurlijk is, maar dan met het gave metal effect. Als deze paarse tint bevalt, shop ik die andere vast en zeker ook nog wel. 


Je kunt aan de swatch goed zien dat het een vrij romige lipstick is. Hij brengt makkelijk aan en glijd makkelijk over de huid. Wel zie je dat in het midden het iets donkerder is en er een soort van klont. Ik hoop dat je dat effect op de lippen niet hebt, dat zou enorm zonde zijn. Want ik vind hem tot nu toe heel gaaf.


Op de lippen vind ik het een hele aparte tint. Op de swatch had hij een hele andere gloed dan dat hij hier heeft. Hier zie je dat het echt een enorm donkere tint is. Hij brengt makkelijk aan, zoals ik ook al zei bij het maken van de swatch. Enorm romig. Het aanbrengen met een kwastje werkt met deze lipstick niet. Dit wilde ik eerst doen, omdat de kleur vrij donker is. Dan is het mooi om erg precies te werken, maar dat gaf niet een heel mooi effect. Ik moet wel even wennen aan de kleur. Maar hoe langer ik ernaar kijk, hoe mooier ik hem ga vinden. Wel blijft de lipstick absoluut niet lang zitten, dit komt ook door het romige van de lipstick. Hij glijdt er zo af bij wat eten of drinken. Hij droogt niet in de lippen waardoor hij wel heel makkelijk weer bij te werken is. Af en toe kijk ik naar de lipstick en dan heeft hij ook wel een bruine tint in zich. Dat is niet te zien op bovenstaande foto's, daar is hij echt paars. 

Ik ben enorm tevreden over de lipstick en ik denk dat ik de andere tint die ik heel graag wilde ook nog ga halen. Eens kijken of die net zo fijn is en goed is om dagelijks te kunnen dragen. 
De herfst komt eraan en daar is deze tint echt perfect voor. De Essence Metal Shock kost €2.99

Wat vind jij van de metal trend?
Veel liefs, Daniëlle

21 opmerkingen:

 1. Wat een mooi donker herfst kleurtje. Ik had alleen iets meer metal verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig kleurtje, maar je kan het goed hebben! Ik heb er helaas niet de lippen of de leeftijd meer voor haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleur vind ik een beetje te hard, maar dat metal effect is erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een stevig kleurtje! Niets voor mij, maar t staat je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou deze voor mezelf niet kopen, maar wel een mooi kleurtje voor de herfst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga dit artikel maar voor leggen aan mijn vrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ze al vaker zien liggen maar was nooit zo enthousiast. Al vind ik deze wel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou van deze kleur! Ik heb zelf ook een stuk of 5 lipsticks in deze warme kleur, zo mooi! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar die eerste 3 tinten. Die zie je niet vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij valt me alles mee! Doet me vooral denken aan lipsticks van vroeger die veel glans hadden. De kleur is wel erg donker! Ik houd van opvallend, maar deze kleur zou ik zelf denk ik niet snel pakken. Ben nu wel benieuwd naar de andere kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is niet duur zeg! En ik moet je zeggen. Ik vind het eigenlijk wel heel mooi staan. De swatch op je arm is minder mooi dan hoe de lippenstift op je lippen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een grappig effect met dat metal. Het is niet zo mijn kleur, maar staat jou zeker heel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een mooie paarse kleur. Denk niet dat het bij mij past, maar vind hem jou mooi staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind 'm erg mooi, maar ben toch op de een of andere manier nog niet overtuigd. Misschien door de kleur? Staat jou wel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een gave kleur! Zou mij echt niet staan maar jou staat ' ie echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi en bijzonder kleurtje! Staat je goed .

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, wat een mooie kleur en wat staat hij je goed! Fijn dat de lipstick zo goed bevalt, maar wel jammer dat hij niet zo lang blijft zitten. Toch maak je me nieuwsgierig om ook eens naar deze serie lipsticks te gaan kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is inderdaad altijd zo vervelend dat de lipstick er zo snel weer af gaat.. dan kun je bezig blijven. Mooi kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke kleuren bij elkaar En de metal shock is écht een mooie kleur voor dit seizoen. Staat je ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hij is echt supermooi! Staat je fantastisch joh!

  BeantwoordenVerwijderen