dinsdag 10 oktober 2017

Food: Van Delft Pepernotenfabriek


Toen ik hoorde dat er een Van Delft Pepernotenfabriek in Emmen zou komen, wist ik het meteen. Daar moet ik heen!
Vrijdag 29 september is de winkel geopend en 30 september stond ik de winkel om te shoppen. Ik nam twee heerlijke smaken mee en mijn broertje ook nog één smaak. Ik proef ze natuurlijk met veel liefde voor jullie en laten weten wat ik ervan vind.

In de winkel heb ik ook nog de smaken zure mat en drop geproefd. Deze smaken waren echt heel apart, drop smaakte enorm naar salmiak. Op zich wel lekker, maar niet om een hele zak van te kopen naar mijn mening. Zure mat, was ook echt heel zuur. De drie smaken die ik meenam zijn tiramisu, truffel-kaneel en stroopwafel. Ik wilde eigenlijk gaan voor de smaken karamel zeezout en limoencello, maar helaas waren deze smaken er niet op dat moment. Het was ook echt enorm druk in de winkel, waardoor ik ook wel snap dat dit soort smaken erg hard gaan.

Stroopwafel..
De eerste smaak is stroopwafel. Deze smaak begint een beetje met de smaak van echt zelf gemaakte karamel. Het heeft in het begin een beetje een branderige smaak. Daarna wordt de pepernoot lekker zoet door het dunne laagje chocolade wat er om heen zit. Kun je er stroopwafel van maken, ja ik snap wel dat dit de smaak stroopwafel genoemd wordt. Je moet natuurlijk niet verwachten, dat je de pure smaak van stroopwafel gaat proeven. Want er zit natuurlijk een pepernoot is, die een hele andere smaak heeft.

Tiramisu..
De tweede smaak is tiramisu, dit is natuurlijk een uitgesproken smaak door de drank die normaliter in de tiramisu zit. Deze proef ik absoluut niet terug in de pepernoot. Het romige van de tiramisu proef je wel goed terug en die is zeker aanwezig met de smaak van de cacoa die bovenop de tiramisu zit. Maar verder vind ik het geen tiramisu, lange vingers en de likeur missen toch wel echt in deze smaken. Wel vind ik hem enorm lekker! 

Truffel-Kaneel .. 
Dan alweer de laatste smaak truffel-kaneel. Ja, die smaak naar kaneel en dat is zo ontzettend lekker. Ik houd sowieso enorm van truffel pepernoten en met dit extra laagje kaneel erbij zijn ze nog lekkerder, ik vind ze echt heerlijk. Natuurlijk is de pepernoot ook weer omhuld met een dun laagje chocolade en smaakt er perfect bij. Ik vind deze echt heerlijk en is absoluut mijn favoriet!

Toch wil ik de smaken Limoencello en Karamel-zeezout nog eens shoppen, daar ben ik echt ontzettend benieuwd naar! Gelukkig is het nog lang geen Sinterklaas, dus kan dat vast en zeker nog prima! Hebben jullie al geshopt bij de pepernotenfabriek en wat zijn jullie favoriete smaken?

Veel liefs, Daniëlle

32 opmerkingen:

 1. Ik liep er laatst ook binnen maar vond het net iets te prijzig. Ik ben nu toch wel heel benieuwd naar die met stroopwafels eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh dit klinkt echt te lekker allemaal! Ik heb eigenlijk nog nooit van die bijzondere smaken geproefd, misschien maar beter ook haha ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou normaal gesproken niet van pepernoten op die met chocola na, maar dit ziet er heel erg lekker uit. Wordt dit ook in winkels verkocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh dat klinkt echt té lekker! Ik neem eigenlijk meestalnde 'normale' kruidnoten, maar dit is helemaal verwennerij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze ken ik al een tijdje, ik vind de truffel pepernoten het lekkerste!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die met limoncello heeft mijn moeder een keer geprobeerd, die vindt ze echt fantastisch! Van Delft heeft echt de lekkerste kruidnoten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben helemaal weg van van Delft. Toevallig ben ik er ook geweest en komt er bij mij zaterdag een post over online. Je moet hier niet te vaak langs gaan hoor anders groei je dicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een smaken allemaal. Ik ben er ook helemaal weg val. Ik ben heel benieuwd naar de smaak Limocello.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh ze lijken mij ook zo ontzettend lekker! Ik ga er maar niet naartoe probeer net iets minder te snoepen en zo'n zak eet ik dan zo leeg haha. Ik zou dan gaan voor truffel kaneel, maar het liefst van elke smaak een paar whaha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat lekker zeg! Ik krijg er gelijk water van in mijn mond!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat grappig zeg, ik ken echt alleen de pepernoot en chocolade variant. Toch denk ik echt dat ik het bij deze twee houd. Pepernoot, is pepernoot :) :) maar wie weet ga ik een andere smaak ook nog eens waarderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh die truffel perpernoor zou ik graag proberen! Ze zien er echt mega lekker uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk! Het klinkt allemaal heerlijk en ze zien er heel mooi uit, maar ik eet ze toch gewoon het liefst zoals ze horen. Maar wel heel leuk om cadeau te geven of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ze lijken mij allemaal heel erg lekker! Ik wilde ze ook gaan kopen, maar omdat ik bezig ben met afvallen doe ik het toch maar niet x

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Er is hier in de buurt ook een winkel geopend. Ben niet perse dol op pepernoten, er zijn jaren geweest dat ik ze niet at, maar ik ben wel heel erg benieuwd! Toch maar eens een kijkje nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Daar moet ik dus niet heen. Niet goed voor mij. Wat ziet dat er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. superlekker Ik had laatst zelf een pakketje gekocht bij de AH, die levert ze tegenwoordig uit. mmm lekker hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 18. In Groningen zit ook een Pepernootfabriek en schijnbaar zijn er ook glutenvrije pepernoten te koop, dus misschien moet ik er toch een keertje heen. Wel bijzonder zulke gekke pepernoten, blijven de gewone pepernoten niet gewoon het lekkerst?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lijkt me echt super lekker die limoncello smaak. Ik weet niet of er 1 in Rotterdam zit. Maar anders ga ik echt een keer langs.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Fantastisch. Ik ben als Belg niet zo'n voorstander van de originele pepernoten maar deze varaties lijken me echt het proeven waard

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw, wat leuk. Zo wordt een pepernoot een heuse delicatesse!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben heel benieuwd, er zit er ook eentje in Rotterdam, daar ga ik heel snel naartoe. Na het zomerse weer van komende weekend waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat klinkt lekker. Ik heb er zin om te proeven

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oh daar hebben ze zulke lekkere pepernoten. Ik vind die met karamel ook zo heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ow nooooo zo lekker! Nu wil ik hier ook naartoe. Gelukkig volgende week vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Apart kruidnoten maar ze zien er wel erg lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hier ben ik echt dol op. Die smaken zijn heerlijk!!! Krijg direct zin om ze te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hmmm! Die met tiramisu lijken me het beste! Ik koop vaak wel eens een zakje bij Hema.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoe verzinnen ze het toch :p
  Stiekem ben ik ook wel nieuwsgierig naar die Limoncello smaak (en ook wel naar diegene met zure matten smaak!). Volgens mij zit er ook een pepernotenfabriek in Utrecht dus ik ga binnenkort wel even langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik hou zo erg van de kruidnoten van Van Delft. Nu ben ik wel heel benieuwd naar die zure matten smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ondanks dat ik zelf geen pepernoten fan ben. Loop ik toch altijd even binnen om iets mee te nemen. We bijzonder al die smaakjes

  BeantwoordenVerwijderen