zondag 22 oktober 2017

Food: Pasta Ovenschotel


Ik houd ontzettend van pasta en ik houd ontzettend van ovenschotels. Dit is dus de perfecte combinatie voor mij. Ik maakte en heerlijke ovenschotel, met lekker veel groente en lekkere kruiden. Ik houd niet alleen van pasta en ovenschotels, maar ook van lekker en simpel. Ik moet er niet te veel werk van hebben en niet te veel mijn best voor doen. Want zodra ik mijn best ga doen tijdens het koken, dan gaat het volledig mis. Dan brand ik iets aan of ik brand mezelf wel.Wat heb je allemaal nodig?
 • 150 gram pasta (een pasta naar keuze)
 • 1 ui
 • een halve bloemkool
 • 100 gram spekreepjes
 • geraspte kaas
 • prei
 • knoflook
 • rode peper
 • 100 gram crème fraîche
 • kerriepoeder
 • paprikapoeder
 • zout 
 • peter

We beginnen met het opzetten van wat water, waar we zodra het water kookt de pasta in koken. Kijk even op de beschrijving van je pasta hoe lang het moet koken. Dit verschilt namelijk per variant. 

Daarna snijden we de halve bloemkool in kleine roosjes en koken dit ook even kort. Het hoeft niet helemaal zacht gekookt te worden, omdat het ook nog even voor een tijdje de oven in gaat.

Dan is het tijd om de prei in ringen te snijden. Daarnaast snijd je ook de ui, knoflook en de rode peper in stukjes. De grote is naar eigen smaak. Ui hoeft van mij nooit heel klein, maar knoflook en de rode peper snij ik wel heel fijn. 

Daarna doen we een beetje olijfolie in de pan en doen daar de prei, ui, knoflook en rode peper in. Daarbij voegen we ook alvast wat kerriepoeder en paprikapoeder. Doe dit naar eigen smaak, ik houd ontzettend van kerriepoeder dus ik heb later nog weer heel wat toegevoegd. Zodra alles een beetje geslonken is, kun je de spekreepjes toevoegen en deze bak je nog even een paar minuten mee. Deze hoeven niet bruin of  krokant te worden. 

Wanneer alles een mooi mengsel is geworden voegen we een handje geraspte kaas toe en de 100 gram crème fraîche. Daarna voegen we ook de pasta en bloemkool toe aan het geheel en roeren dit even kort goed door elkaar heen in de pan. Ook is het handig om nog even te proeven en te kijken welke smaken er nog toegevoegd moeten worden. Mist het wat pit dan kun je wat peper en zout toevoegen. Maar als je wat kerrie smaak mist, kun je ook prima nog wat kerrie poeder toevoegen.


Wanneer alles een geheel is gaat het in de ovenschaal en maken we het af met nog een beetje kaas eroverheen. Daarna kan het in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten. Het belangrijkste is dat de kaas lekker gesmolten is over de hele ovenschotel.
En dan is het natuurlijk tijd om te smullen. Ik vind het echt heerlijk, simpel en ontzettend romig. 
Echt een aanrader! Het ziet er wel weer uit als een prutje, maar ik houd nou eenmaal van lekker en romige prutjes. 

Eet jij graag pasta of ovenschotels en heb je nog een lekkere tip voor mij?
Veel liefs, Daniëlle


Geen opmerkingen:

Een reactie posten