vrijdag 15 september 2017

Review: Facial Sheet Mask Wine Extract&Retinol

Ik heb al genoeg maskers geprobeerd, maar er is één type masker dat ik nog nooit geprobeerd had en vandaag met jullie ga proberen. Namelijk een Sheet Mask. Zo'n masker die kant en klaar in de verpakking zit en je zo op je gezicht kunt leggen. Zal het wat zijn?
Ik kocht dit Sheet Mask bij de Action voor maar €0.55
Ik dacht dit is mijn kans om het uit te proberen. Er waren wel 6 à 7 verschillende varianten. 
Waaronder deze met Wine extract & Retionol derivative. Ja, dat dus. 
Na wat research blijkt het gewoon een vitamine A te zijn die de huidveroudering tegengaat. 


Ik vind de verpakking van de Sheet Mask er goed uit zien. Het ziet er vrolijk uit en er is mooi gebruik gemaakt van verschillende en bij elkaar passende kleuren. 
Het is een vrij grote verpakking, dus dat zal betekenen dat het Sheet Mask niet toch een klein propje is opgevouwen. 


Op de achterzijde wordt kort uitgelegd wat de bedoeling is. Ook staat er in kleine lettertje bij dat de afbeeldingen op de verpakking alleen als sfeerbeeld dienen. Rode wijn zit er dus niet in. 
Maar er is zit een wijnextract in. 


Het is belangrijk je huid vooraf goed te reinigen, zodat het product overal goed tot zijn recht komt. Daarna plaats je het Sheet Mask op je gezicht, wat mij geheel vanzelfsprekend lijkt hoe dit moet. 
En dan blijft het 20 tot 30 minuten op je gezicht liggen. Na het verwijderen van het masker reinig je je gezicht gewoon met water en verder geen andere producten. 


Als je het masker uit de verpakking haalt is het ontzettend vochtig, het begint nog net niet te druppen.
Het masker voelt zacht aan en is netjes in vieren op gevouwen. Het uit elkaar halen is wel even een secuur klusje, want ik had het gevoel dat product heel fragiel was. Waardoor je het zo uit elkaar zou kunnen scheuren. Ik heb het masker voorzichtig uit elkaar gehaald en op mijn gezicht geplaatst. 


Op je gezicht voelt het heel koel en nat aan. Ik had een beetje het idee dat het van mijn gezicht afgleed, maar dat was totaal niet het geval. Het masker blijft goed liggen en blijf gedurende de 30 minuten koel aanvoelen. Op den duur voel je hem totaal niet meer zitten. Het masker is natuurlijk gemaakt om op ieders gezicht te passen, waardoor er bij mij wel wat rare kronkels in zitten. Onder mijn kin zit een hoopje van het masker, bij mij oog sluit hij niet goed aan en op mijn voorhoofd is hij net is te kort. 

Al met al vind ik het een fijn masker, tijdens het gebruik voelt het erg verzorgend aan. 
Na gebruik is mijn huid licht rood, maar dat heb ik na elk masker. Daarnaast voelt de huid wat stroef aan, maar het is toch ook wel weer heel zacht. Ik heb wel het gevoel dat je huid erdoor gevoed wordt. Ik zou dit masker zeker aanraden om eens te proberen, zeker als je prijsje ziet!

Heb jij wel eens een sheet mask gebruikt?
Veel liefs, Daniëlle2 opmerkingen: