vrijdag 22 september 2017

Persoonlijk: Sportupdate

black-and-white and hands
Photo credit: Foter.com

Een tijdje terug schreef ik het artikel 'Op naar een gezonde levenstijl'. Vandaag deel ik de voortgang met jullie, eens kijken of ik wel goed bezig ben geweest.
Ben ik gezonder gaan eten? Ja, dat ben ik absoluut. Ik heb bewustere keuzes gemaakt als het gaat om alle maaltijden. Wel hebben natuurlijk wel af en toe slechte dingen gegeten. Maar dit dan vaak alleen in het weekend en dan met mate. Ook hebben we wel eens een patatje gegeten. Dus het zal waarschijnlijk niet een enorme vooruitgang zijn, maar een begin zal al goed zijn. 

 Black and white image of woman measuring belly

De metingen van de vorige keer:

Bovenarm: 30 cm
Bovenbeen: 56,5 cm
Heup: 99 cm
Taile: 69 cm

Vetpercentage: 33.6%
Gewicht: 73 kg

De metingen van nu:
Bovenarm: 29.5 cm
Bovenbeen: 59 cm
Heup: 99 cm
Taile: 68 cm

Vetpercentage: 34.6%
Gewicht: 71.4

Tja en dan de vraag ben je tevreden. Nee, absoluut niet. Als je kijkt naar mijn vetpercentage dan is dit flink omhoog gegaan. Tussendoor heb ik ook nog een weegmoment gehad en op dat moment had ik een vetpercentage an 32.2%. Ik ben dus op dat gebied flink gestegen, en 34% is ook nog eens niet erg positief, het is namelijk te zwaar/overgewicht. Qua gewicht ben ik wel naar beneden gegaan, 1.6 kg. Maar mijn gewicht vind ik persoonlijk niet zo belangrijk als het vetpercentage. 

Ik ga de komende tijd minder vette dingen eten en echt letten op gezondere vetten. Want er moeten natuurlijk wel vetten binnen komen. En ik hoop dan toch echt weer een vetpercentage van 32% te hebben. Qua gewicht weet ik het niet goed, omdat ik ook spieren aan het opbouwen ben. En spieren brengen ook een gewicht met zich mee. Dus dat is even afwachten en daar leg ik de nadruk ook niet op. Als dat percentage maar veranderd!

Veel liefs, Daniëlle

2 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je toch al iets gezonder probeert te eten. Alleen stom dat je vetpercentage wel is gestegen, maar dat komt vast goed als je doorgaat met sporten en gezond eten. Misschien dat er ook wel andere dingen dan eten/bewegen van invloed daarop kunnen zijn zoals hormonen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede voornemens! Hoe is het er inmiddels mee? Is het gelukt?

    BeantwoordenVerwijderen