donderdag 28 september 2017

Lifestyle: Mijn telefoon


Een tijdje terug schreef ik al een artikel over mijn meest gebruikte apps, alleen dan de apps die niet standaard op je telefoon staan. Vandaag meer over de standaard apps die ik veel gebruik op mijn telefoon en op welke manier. Misschien haal je er nog wat handige tips voor jezelf uit.


Ik maak goed gebruik van de apps op mijn telefoon die er standaard op staan. Maar ook een hele hoop vind ik grote onzin.


Ik heb al mijn apps onderverdeeld in verschillende mappen. Zo ben ik niet telkens op zoek tussen alle apps, maar zijn ze mooi onderverdeeld in kleinere groepjes.
Ik behandel vandaag een paar van deze mapjes, waar apps in staan die ik vaak gebruik.


Natuurlijk het mapje met social media. Ik maak gebruik van alle apps. Maar toch gebruik ik de Messenger en de Paginabeheer wat minder. Verder spreken deze apps wel voor zich. Ik hou er echt enorm van om even door Pinterest heen te scrollen voor leuke inspiratie op verschillende gebieden. 


Dan heb ik een mapje met Google apps. Deze apps staan er allemaal standaard op, behalve de laatste twee. Dat is de Google Analytics app, deze gebruik voor de statistieken voor mijn blog en webshop. En de Gboard app, dit toetsenbord vind ik net wat fijner dan de standaard die hoort bij de telefoon. En je kunt er ook nog eens leuke dingen mee doen. 

Daarnaast vind ik in dit mapje Play Films, Hangouts, Foto's en Google Drive grote onzin. Dit zul je ook tegenkomen op andere devices, zoals de Iphone of de Huawei. Ik gebruik het echt nooit. Google Drive zou je nog kunnen gebruiken als je dit gebruik als opslag, maar ik gebruik daar persoonlijk Dropbox voor. Ik vind dit apps die veel ruimte innemen in je telefoon, wat eigenlijk helemaal niet nodig is. 


Dan heb ik een mapje Samsung. dit zijn ook standaard apps van Samsung. Behalve de outlook app, deze heb ik gedownload voor een bepaald mailadres die ik heb. De rest behoort bij de Samsung telefoon. Play Films uit het vorige mapje hoort hier eigenlijk ook in te staan zie ik nu. 

De apps die ik geregeld gebruik zijn Samsung Health, Email en Playstore. De andere vind ik geheel overbodig. Helaas begint mijn telefoon alleen de laatste tijd wat kuren te krijgen en kan ik mijn mail niet meer openen in de E-mail app, dit doe ik op dit moment via Gmail. Misschien wordt het wel tijd voor een nieuwe telefoon, zou de nieuwste Huawei wat zijn?


De Samsung Health app is toch wel echt de favoriete standaard app die op deze telefoon zit. Ik kan alles er goed in bijhouden onder anderen mijn voeding, beweging en slaap. Ik vind dat altijd erg leuk om te doen en het maakt me bewust van wat ik allemaal wel en niet gedaan heb. 

Daarnaast kun je dit ook samen met je vrienden doen en elkaar uitdagen voor een stappenteller wedstrijd. Ik hou daar wel van. 


Zelf heb ik op dit moment een Samsung J7. Ik koop mijn telefoon altijd zelf, omdat ik dat persoonlijk fijner vind. Je kunt je telefoon kopen wanneer je wilt en als je het budget nog niet heb dan spaar je nog even door. Of dat je wacht op het nieuwste van het nieuwste. Ik heb daarom ook geen abonnement, maar gebruik mijn telefoon Sim only. Maandelijks lage kosten en één in de drie jaar ongeveer een nieuwe telefoon. Ik doe dit al jaren en vind dat een enorme aanrader. Helaas begint mijn telefoon kuren te krijgen, hebben jullie nog aanraders? Zal de nieuwste Huawei wat zijn?

Heb jij nog handige tips als het gaat om het gebruik van je telefoon? 
Veel liefs, Danielle
€€€

2 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien welke apps jij gebruikt. Mijn belangrijkste tip is om de telefoon niet té veel te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook verschillende mappen gemaakt waar van alles in zit, zo heb ik bijvoorbeeld fotografie, waar ik collage's kan maken en filmpjes.Veel van de standaard apps die er in staan, gebruik ik nooit.

    BeantwoordenVerwijderen