zondag 24 september 2017

Erop uit: WL35 Brakzand


Een paar week geleden schreef ik over het Natuurcentrum Ameland. Ik bezocht het Natuurcentrum tijdens mijn mini vakantie op Ameland. Daarnaast deden we nog een ontzettend leuke activiteit. We gingen namelijk mee op een sleepboot en naar de robbenbank.
WL35 Brakzand - Ameland

We gingen mee op de boot van het Rondvaartbedrijf Kiewied. Je hebt op Ameland drie verschillende boten, waarmee je naar de Robbenbank kunt gaan. Wij hebben gekozen voor deze boot. Bij deze tocht wordt er namelijk een visnet uitgegooid en werd er gekeken wat de vangst zou zijn. 
Deze tocht kostte ons €15 euro per persoon. Voor kinderen is het €9.00
De tocht start om twee uur en rond een uur of vijf ben je weer terug op het eiland.
Het is prachtig om te zien wat er in een korte tijd gevangen wordt. En natuurlijk ontzettend interessant voor jong en oud. Je ziet wat er dus eigenlijk leeft op de bodem waar je rondvaart. Natuurlijk worden er veel krabben opgevist, maar ook vele andere mooie dieren. 

Alle dieren worden netjes weer terug in de zee gegooid en worden goed behandeld. 
De vangst is tijdens de herfst en winterperiode groter, dan tijdens de zomerperiode. 
Naast het vissen zijn we ook nog ontzettend dichtbij de Robbenbank geweest, waar alle prachtige zeehonden liggen. Het is enorm mooi om te zien waar deze dieren nu echt leven en op wat voor manier. Ik vond het prachtig om te zien. 

Ik vond de activiteit ontzettend leuk en interessant. Mijn vriend en ik hebben al tegen elkaar gezegd dat we dit in het najaar nogmaals gaan doen om te zien, wat ze dan vissen. Het is een hele interessante ervaringen en zeker een grote aanrader. 
Op de boot zijn ook alle voorzieningen die je nodig, toilet en daarnaast de mogelijkheid om iets te drinken of eten te kopen. 
Wat een leuke ervaring! Heb jij dit al eens gedaan?

Veel liefs, Daniƫlle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten