donderdag 31 augustus 2017

Wonen: Waar vind je de goedkoopste en beste energie?

Solarpark Burgweisach - Windwärts Energie GmbH
Photo credit: Windwärts Energie via Foter.com / CC BY-NC-ND


Energie, we hebben het allemaal nodig voor onze dagelijkse behoeftes. We zullen er dan ook moeilijk zonder kunnen. Als echte Hollander ga ik natuurlijk voor het goedkoopste van het goedkoopste. Hoe ik dat doe, vertel ik in dit artikel.
Hoe vind je nu de beste en goedkoopste energieleverancier. Dat is en blijft gewoon enorm lastig.
Daarnaast heeft een ieder weer zijn eisen aan een leverancier en de grote bedrijven proberen je om te kopen met leuke aanbiedingen met cadeaus en dergelijken.

Ik zit nu al sinds wij een eigen huis hebben bij één en dezelfde leverancier en ik ben dus ook nog nooit gewisseld. Sinds de laatste paar maanden ben ik enorm aan het letten op mijn energieverbruik. 
Bij de meeste leveranciers kun je namelijk online je termijn bedrag inzien en die bleek bij ons veel te laag te zijn. Dat vond ik vreemd, want we wonen in een soortgelijk huis als hiervoor en toch moet we €50 meer gaan betalen. 

Airflow.
Photo credit: Alex-de-Haas via Foter.com / CC BY-NC

Ik heb als een budgetfreak goed de touwtjes in handen als het gaat om energie kosten. Ik ben eens gaan kijken in huis waar onze hogere kosten nu vandaan komen. We hebben een vaatwasser die we in onze vorige woning niet hadden. We hebben een verouderde koelkast. Deze hebben we inmiddels vervangen voor een nieuwe variant met een A label. Waardoor onze kosten dagelijks al enorm verlaagd zijn. Dagelijks kijk ik mijn kosten in per dag en zie ik wanneer ik stroom of gas verbruikt heb. Dit doe ik via een app. De meeste leveranciers hebben dit wel. Het dagelijks inzien kan door de slimme meter, de meeste woningen hebben dit al. Maar er zullen ook huishouden zijn die dat nog niet hebben.  Dan is het nog even afwachten.

Flame, Gas, Gas Flame, Blue, Hot, Ring, Burner, Danger
Photo credit: Foter.com

Vergelijk energie daarnaast makkelijke via handige vergelijkingssite. Je heb dan in één overzicht alle maatschappijen bij elkaar en ziet welke het goedkoopste is, maar ook welke het beste bij je past. Zo kun je makkelijk en snel overstappen, zodra je merkt dat je leverancier toch echt wel heel duur is. Zelf ben ik ook enorm aan het twijfelen om toch over te stappen. Er zijn namelijk leverancier die de stroom goedkoper leveren dan de leverancier waar ik nu bij zit. Maar toch vind ik deze leverancier ook erg fijn en vriendelijk. Het is en blijft een lastig onderdeel van het kopen en huren van een woning. Je wilt het beste, maar ook het goedkoopste. En uiteindelijk komt het allemaal vanaf één en dezelfde plek. 

Bij welke energie leverancier zit jij aangesloten?

Veel liefs, Daniëlle

€€€

Geen opmerkingen:

Een reactie posten