maandag 21 augustus 2017

Persoonlijk: Op naar een gezonde levenstijlDe vakantie is zo goed als weer voorbij en dat betekent dat we weer even wat beter moeten opletten op de voeding en lekker gaan sporten. Maandelijks houd ik jullie op de hoogte van mijn vooruitgang, maar voordat we de vooruitgang kunnen analyseren, moeten we eerst het beginpunt weten.In de vakantie heb ik weer flink genoten. Niet alleen van het weer, maar ook van het lekkere eten. We zijn vaak uit eten geweest en in de avond genoten we van een borrel, met daarbij natuurlijk iets lekkers. Vaak waren dit geen gezonde dingen. Maar chips, nootjes en chocolade.

Ik wil niet zeggen dat ik dat nu niet meer ga eten. Maar ik vind het wel belangrijk dat ik daarin enorm ga minderen en gezondere dingen ga pakken. Ik begin absoluut niet aan één of ander dieet, ik heb daar zo mijn mening over. Gewoon gezond eten, veel drinken en veel bewegen is heel belangrijk.

Tape measure
Photo credit: Max Garçia via Foter.com / CC BY-NC-SA

Voordat we kunnen zien of er al resultaten worden geboekt moet ik natuurlijk mijn startmaten en gewicht opmeten. 

Bovenarm: 30 cm
Bovenbeen: 56,5 cm
Heup: 99 cm
Taile: 69 cm

Vetpercentage: 33.6%
Gewicht: 73

Ik mag absoluut niet klagen met  mijn gewicht, maar toch voel ik mij niet helemaal happy. Het gaat niet om het getal 73, maar meer over hoe ik mij voel in mijn lichaam.
Ik ga weer lekker sporten en gezond eten en we zien wel wat er gebeurt.
Mijn BMI is op dit moment 23.57, dat zit dus nog prima in de groene zone. In deze BMI zou ik ook wel willen blijven, door het sporten bouw je natuurlijk spiermassa op en verlies ik hopelijk wat vetpercentage. Toch hoop ik richting de 65 kilo te gaan. Maar ik probeer daar zo min mogelijk op te letten.

Ik houd jullie wekelijks/maandelijks op de hoogte, dit ligt even aan de vooruitgang en schroom niet als je vragen hebt!

Veel liefs, Daniëlle

4 opmerkingen:

  1. Mijn BMI zit op 25, dus op het randje... ik wil een paar kilo kwijt en momenteel probeer ik weer oploslimonade te vervangen door water. Al zeggen ze dat het 0 calorieën bevat, ik geloof het niet. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ben je goed bezig zeg! Goed dat je nog even wil doorzetten, maar wees ook niet bang om tevreden te zijn met wat je al hebt bereikt tot nu toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig! Ik herken heel erg wat je zegt, dat het getal op de weegschaal minder met me doet dan hoe ik mij voel. Persoonlijk heb ik al heel lang niet meer op de weegschaal gestaan, maar ik probeer ook goed te letten op hoe ik mij voel en hoe ik voor mijn lichaam zorg. Goed in je vel zitten en tevreden zijn met jezelf is ook heel belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen