dinsdag 22 augustus 2017

Food: Andijvieschotel


Ik ben totaal geen foodblogger en had deze foto ook wel iets spectaculairder kunnen maken. Maar helaas heb ik dat niet gedaan, toch wilde ik dit recept graag met jullie delen. Want dat is hij zeker waard.
De ingrediënten voor 4 personen:
- 250 tot 500 gram Andijvie
- Vier eieren
- 300 gram gehakt
- 1 bakje crème fraîche demi
- 1 ui
- Gerookte spekreepjes
- Aardappels of kant en klare aardappelschijfjes
- Geraspte kaas
- Knoflook of knoflookpoeder
- Olie, peper & zout
- OvenschaalIk heb de aardappelen geschild, deze heb ik schijfjes gesneden en kook ik op deze manier. 
Ik kook ze net niet gaar, omdat ze ook nog voor 40 minuten in de oven gaan.
* Verwarm de oven ook vast voor op 175 graden.


We bakken de spekjes uit, daarbij doe je de ui en knoflook. Je kunt kiezen voor verse knoflook, ik had dat op dit moment niet in huis en heb dus gekozen voor een knoflookpoeder. Dit voeg je toe naar smaak. Wij houden enorm van knoflook, dus ik mag daar graag iets extra bij toevoegen.


Na het bakken van de spekjes laat ik ze uitlekken op twee keukenpapiertjes. 


Ik heb de pan schoongemaakt met  keukenpapier en bak daar de gehakt in rul. Ik bak het dus niet bruin, maar wel tot het gaar is. 


Als de gehakt rul is, voegen we de andijvie daaraan toe. Dit laten we slinken totaal het één geheel wordt. Wil het nu niet slinken, dan kun je een beetje water toevoegen. Maar vaak is dat niet nodig, omdat er al veel vocht uit de andijvie komt. Daarnaast wordt de ovenschotel dan ook te nat.


We mengen de eieren, crème fraîche en kaas in een kom. Daarbij voegen we naar smaak nog wat peper en zout. Zodra de gehakt en andijvie geslonken zijn, halen we het van het vuur en mengen we het kaasmengsel erdoor heen. Zodra dit één geheel is doen we dit in een ovenschaal.
Over het mengsel leg je de aardappelschijfjes en daarover leg je de uitgelekte spekjes. 
Over de spekjes kun je dan nog een dun laagje kaas leggen en dan gaat het voor 40 minuten in de oven op 175 graden.


Eet smakelijk!

Veel liefs, Daniëlle

3 opmerkingen:

  1. Ik houd eigenlijk niet van andijvie maar zou je recept wel eens willen proberen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen dat jij dit met gehakt maakt! Wij aten 'vroeger' vaak andijvieschotel, maar dan met spekjes erdoorheen. Dit lijkt me ook wel lekker;-)

    BeantwoordenVerwijderen