zondag 16 juli 2017

Persoonlijk: Bloggen en een baan, kan dat?

Personal organizer and bunch of pink flowers in vase on desk

Bloggen en een baan, er is al door heel wat mensen over geschreven. Maar is het nu eigenlijk echt mogelijk voor mij en probeer ik ervoor te zorgen. 
Bloggen en werken gaat dat eigenlijk wel samen. Fulltime werken en Fulltime bloggen, nee dat denk ik niet. Wel natuurlijk als je geen sociaal leven hebt. Maar ik heb naast een baan en mijn blog, doordeweeks nog veel meer op het programma staan. Ik sport daarnaast nog, zie mijn familie en de familie van mijn vriend, spreek af met vrienden en daarnaast heb ik ook nog eens een huishouden om bij te houden. 

Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de Pedagogische Academie en ben dit schooljaar vier dagen in de week werkzaam geweest als leerkracht van groep 6. Werken als leerkracht is niet niets, nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat andere banen wel zo makkelijk zijn. Want daar heb ik het nu totaal niet over. Naast dat je overdag voor de klas staat komen er nog veel meer dingen bij kijken buiten de werkuren. Dit kost veel tijd en energie en dit zorgt ervoor dat ik in de avond op de bank plof en denk even lekker niets doen. 

dutch words

Het eerste jaar werken als leerkracht is voor een beginnende leerkracht altijd wennen. Je bent nog wat gevoelig voor alle griepepidemieën die voorbij komen en het is wennen hoeveel energie alles kost. 
In februari besloot ik weer te beginnen met bloggen, maar in mei werd dit mij alweer even te veel. Er is echt een grote werkdruk in het onderwijs, er wordt niet alleen verwacht dat je er staat voor de klas, maar ook voor het team en jezelf. Je moet jezelf verder ontwikkelen, boeken lezen of cursussen volgen. Je hebt studiedagen als team en bent soms net een administratief medewerker. 
Hierdoor ging mijn prioriteit uit naar mijn baan als leerkracht en niet naar mijn blog. 

Toch wil ik blijven bloggen en wil ik het kunnen combineren door het leuk en gevarieerd te houden. Dit door veel verschillende onderwerpen aan te reiken in mijn blog. Het is mijn stukje internet waar ik energie van krijg en waar ik enorm veel plezier aan hebt. Alleen lukt dit niet elke dag. Soms heb je een dag en dan ben je gewoon uitgeblust, dan zou het kunnen zijn dat mijn planning in het honderd loopt, maar dat is iets wat ik moet gaan accepteren. 

 Colorful crayons on white background

Mijn baan is leerkracht en mijn hobby is bloggen, dit zorgt dat er een mindere mate van verplichting aan hangt. Maar toch wil ik kwaliteit leveren en mijn blog naar een volgend niveau helpen. 
Veel stof om nog verder over na te denken, om dit zo praktisch mogelijk en zo menselijk mogelijk te laten werken. Veel artikelen noemen tips als goed plannen. Ik vind plannen ook heel belangrijk, alleen merk ik bij mezelf dat het dan snel moeten wordt en dat gaat je op den duur tegenwerken. 

Al met al zeg ik voor nu, kun je het combineren.. Nee. 
Toch ga ik het de komende tijd proberen

Ik hoop dat je graag mijn blog leest en
 laat weten wat voor artikelen jij leuk vind om te lezen op mijn blog! 
Veel liefs, Daniëlle

Foto's: Foter.com

3 opmerkingen:

 1. Je geeft al aan het is mijn hobby. Waarom leg je jezelf zo een druk op.Ik heb een nieuw motto, niet van mezelf maar het werkt wel. En dat is doe wat je kan doe dat met plezier en de rest....Komt morgen wel weer of overmorgen of misschien wel helemaal niet. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles is mogelijk ;) Ik werk 4 dagen vast, 2 dagen voor mijn eigen bedrijfje en blog daarnaast nog. Als je het echt leuk vindt en je wilt het graag, dan kan het prima. Maar de vraag is of het 'moet' van jezelf! Als je het prima vindt om af en toe te bloggen, dan is dat prima :) Ik vind het zo leuk dat ik er tijd in kan blijven steken haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doen wat goed voelt zeg ik altijd! Ik ben nu ook pas 2 weken bezig en ik merk dat het inderdaad veel tijd vergt. Daarnaast ben ik ook super perfectionistisch dus het moet allemaal perfect perfect!

  Blijf er van genieten! Dat doe ik ook!

  Ik ga je in de gaten houden en je blog lezen!

  Liefs,
  Rosita Elise

  BeantwoordenVerwijderen