zondag 9 juli 2017

Ik ben ...

crayons colored chalk rainbow color

We hebben zo allemaal onze kwaliteiten. En deze prachtige positieve kwaliteiten, hebben natuurlijk ook de negatieve kant. Ook wel de valkuilen genoemd. Kun jij aan de hand raden wat mijn kwaliteit/valkuil is ? Mijn kwaliteit/valkuil wordt heel verschillend opgevat door iedereen. 


Als je dezelfde eigenschap als ik hebt, dan heb je je al even flink zitten irriteren op de foto die ik heb gebruikt. Ik heb het natuurlijk over het perfectionistisch zijn. Ben ik er blij mee dat ik dit heb? Eerlijk gezegd, soms wel en soms niet. Het kan mij enorm tegenwerken, maar het kan mij ook enorm helpen. Iedereen heeft wel zo'n eigenschap, wat een beetje twee kanten op kan gaan. 

Het grote nadeel hiervan bij mij is dat ik alles goed wil doen. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen om mij heen. Ik wil iedereen het naar het zin maken en zorgen dat iedereen tevreden en blij is. Maar soms kan dat gewoon niet en is het belangrijk om iets los te kunnen laten. En te zeggen, nee dit keer lukt het mij niet of dit keer kan ik niet helpen.

Het grote voordeel is dat ik alles tien na check. Een sollicitatiebrief gaat niet na 1 keer lezen direct de deur uit, daar wordt nog een paar keer grondig naar gekeken en dan uiteindelijk kan hij gaan. Maar dat gaat dan met veel pijn en moeite en spanning. Het perfectionistisch zijn zit mij wel een tegen in het bloggen, doordat ik hele hoge eisen stel kost het mij ook heel veel energie. Wat bij sommige artikelen gewoon totaal niet nodig is. Als je mening op papier staat is het het goed en de spelfouten zijn eruit dan al helemaal. Je hoeft niet alles en iedereen tevreden te houden en ja er worden wel eens fouten gemaakt. En ja ook door mij als leerkracht. Het spijt me maar ik ben ook een mens.

Gelukkig kan ik het steeds meer los laten en denken dat het goed zo is. Heb jij ook zo'n eigenschap waarvan je niet kunt zeggen of je er nu blij mee bent of niet blij mee bent.

Liefs, Daniƫlle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten