donderdag 20 juli 2017

Food: Super simpele pasta carbonara


Koken.. ik hou er niet zo van. Zolang het maar makkelijk en snel klaar is, dan is het nog haalbaar voor mij. Zodra ik uitgebreid ga staan koken, gaat er veel te veel mis. Dus laat ik maar aan mij voorbij gaan. Ik maakt best vaak pasta en één pasta die ik echt heerlijk vind is pasta carbonara.
Eerst natuurlijk de ingrediënten:
- Tagliatelle (of welke pasta je lekker vind)
- Spekjes
- Eieren
- Grano padano 
- Slagroom
- Knoflook 
- Peper en zout 

Eerst natuurlijk even water koken voor de pasta. Ik kook de pasta op gevoel en hengel er af en toe wat uit om te proeven of het al gaar is. 

We kloppen de eieren en de slagroom los in een kom. Ik gebruik op dit moment een maatbeker, vooral omdat hier een antislip randje onder zit. Waardoor het niet verschuift tijdens het kloppen.

We brengen het een beetje op smaak met peper en zout. En kloppen dat er even door.

We bakken de spekjes met de gesneden knoflook even uit in een koekenpan. Zodra deze de perfecte kleur hebben laten we ze even uitlekken op een keukenpapiertje. In een wok doe ik het mengsel van de slagroom en de eieren, deze laat ik op rustig vuur stevig worden. En voeg de afgegoten pasta eraan toe. Dit moet niet te heet, want dan krijg je een roerei tussen je pasta. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. 
Als laatste voegen we de kaas eraan toe en roeren dit nog een paar minuten op laag vuur.
Vergeet natuurlijk niet de spekjes er nog even doorheen te roeren.

En dan opscheppen maar. Lekker, simpel en snel. 
Eet smakelijk!

Veel liefs, Daniëlle

1 opmerking:

  1. Ik heb toevallig vanavond pasta carbonara op het menu staan, maar de saus komt wel uit een potje haha oeps. Die van jou ziet er wel erg goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen