zaterdag 15 juli 2017

Eropuit: Familiepark Aquazoo


Nooit heb ik echt uitgebreid geschreven over plekken waar ik ben geweest. Wel heb je het voorbij kunnen zien komen in Vlogs of Plogs, maar niet een geheel artikel alleen over die plek. 
Vandaag vertel ik jullie over mijn favoriete Familiepark, waar ik elk jaar met veel liefde weer naar terugkeer. 
 Wat op hun website beschreven wordt als de missie en visie van het park:

VisieMens en natuur groeien steeds verder uit elkaar. Zorg voor de natuur en aandacht voor het milieu is essentieel voor de toekomst van onze aarde. AquaZoo Friesland speelt een belangrijke rol in het verbinden van mens en natuur.

MissieVerwondering over de mooiste dieren in AquaZoo Friesland en de unieke belevenis van bijvoorbeeld het Spetter Spektakel en de Zeehondensafari creëert bij mensen naast een onvergetelijke ervaring ook een positieve houding ten opzichte van de natuur. Idealiter volgt hierop ook een positieve gedragsverandering ten opzichte van natuurbehoud en milieu.

Bij Aquazoo moet je geen grote dierentuin verwachten als Ouwehands Dierenpark bijvoorbeeld. De naam zegt het ook al een familiepark. Het is klein, knus en gezellig. Het heeft een nette uitstraling en het is geschikt voor welke leeftijd dan ook. Voor de kleintjes is er wat te doen, voor de volwassenen een lekker terras.


Wat erbij voor zorgt dat ik elke keer weer terug ga is dat je heel dichtbij de dieren kunt zijn. 
Je kan wasbeertje voeren, waardoor ze af en toe je hand heel voorzichtig aanraken. Daardoor smelt ik al helemaal weg en dat is waardoor ik telkens terug kom. Pinguin wandelen lekker rond en jij loopt er tussen, net als bij de ringstaartmaki's. Ik vind het gewoon echt geweldig. 

Dat maakt een park voor mij echt het terugkomen waard. Ze blijven vernieuwen, waardoor er elk jaar ook wel weer iets nieuws te zien is. 
Je kunt op verschillende manieren je tickets kopen, daardoor variëren de prijzen van €12.50 tot €16.50 !

En nee dit is geen betaalde reclame of iets, dit schrijf ik vanuit mezelf. 
Neem zeker even een kijkje op de website, welke dieren er allemaal zijn!

Veel liefs, Daniëlle

1 opmerking:

  1. Wat een leuk park, ik ben daar nooit geweest. Dat je ze mag voeren is heel bijzonder! Eergisteren waren wij in Duitsland en daar was een groot park met dieren. Meer park dan dieren maar heel mooi. Het was zo grappig, de ezels mocht je voeren en die stonden dus vlakbij de plek waar je voer kon kopen. Zij stonden heel duidelijk aan te geven dat ze wel een hapje lusten ;)

    BeantwoordenVerwijderen