zondag 18 juni 2017

Persoonlijk: Heb jij ze ook?

 Cityscape with skyscrapers in downtownAllemaal stellen we wel eens doelen. De één maakt grotere doelen dan de ander. De één heeft een hele bucketlist waar alle levensdoelen nog opstaan, een ander heeft ze in het hoofd en het hart. Eigenlijk heb ik best veel dromen en doelen. Heel veel dromen en doelen zijn niet heel groot, maar ook een aantal zijn best groot. Of ik dromen en doelen ooit zal halen is de grote vraag. 

Waarom?

Ik ben een enorme angsthaas. Ik zie overal altijd bomen op de weg en vind alles altijd reuze spannend. Ja en ik denk ook heel vaak waarvoor is dat nodig. Maar toch geeft mijn lichaam dat gevoel en elke keer weer diezelfde gedachten. 
Ook was er tijdens mijn studententijd vaak niet de mogelijkheid toe om dromen en doelen te behalen. Vaak heb je daar wel één erg belangrijk middel bij nodig en dat is geld. 
In gedachten zou ik hele verre reizen willen maken en de hele wereld wel willen zien, maar dan komt dat angsthaas gevoel weer naar boven en zie ik allemaal beren op de weg. 
Toch merk ik nu ik steeds ouder en volwassener word, dat ik meer durf. (In een achtbaan zal ik nooit durven, maar dat is ook absoluut geen doel!)

Simpele saaie doelen zijn natuurlijk een huis kopen, je droombaan kunnen uitvoeren en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Mooie doelen waarvan ik hoop dat eenieder deze mag behalen. Maar toch zijn er ook doelen en dromen die minder voor de hand liggend zijn. Deze heeft iedereen vast wel, groot of klein je hebt altijd doelen die je niet heel snel zal doen. 
Doelen van mij zijn bijvoorbeeld,

 Touren door Amerika en Canada, het liefst met een camper of iets dat lijkt me wel echt ontzettend gaaf. Dus dat wordt sparen geblazen de komende tijd. 

road rock camper
Dit is toch wel de droom die op dit moment het grootst is. Zelf een eigen campertje hebben, totaal niet perfect maar wel helemaal zelf gepimpt en styled. Dit lijkt me zo gaaf, niet zo'n saai grijs ding. Maar een gezellig en kleurrijk campertje.  (Ik keek trouwens even op marktplaats wat zo'n VW busje kost, nou daar val je stijl van achterover. Dan is de droom nog wel heeeeeeeel ver weg .. )

Een bedrijf kunnen maken van mijn blog. Deze droom heb ik al erg lang, telkens loop ik tegen dingen, waardoor ik toch weer opgeef of pauzeer om wat voor reden dan ook. Het is iets wat ik zo gaaf vind en waar ik echt mijn ei in kwijt kan. Hier krijg ik energie van, net als voor de klas staan. 

Heb jij ook van die grote, misschien wel bijna onbereikbare doelen?
Ik ben heel nieuwsgierig, laat het me zeker even weten!

Photo credit: Foter.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten