donderdag 8 juni 2017

Ik weet het even niet meer...

 Sunset over lake and forest
Mijn gedachten gaan op dit moment alle kanten op en ik krijg ze even niet meer op de juiste plek. 
Wat vind ik nu leuk om te doen, waar krijg ik energie van en wat maakt mij gelukkig. 
Soms heb je gewoon even geen antwoord op dit soort vragen. 
Je maakt dan hele snelle keuzes en hoopt daaraan goed te doen en je zelf weer een stukje gelukkiger of blijer te maken. Maar niet altijd pakken deze keuzes goed uit. 

Ik werk al leerkracht in het basisonderwijs, wat jullie vast wel weten kost dat veel tijd en energie. 
Daarnaast was ik vanaf februari vol op aan het bloggen, want tja dat was mijn droom. Daar wilde ik voor gaan. Daarnaast ben ik in mei vorig jaar begonnen met een webshop met sieraden. 

Pas geleden maakte ik de keuze te stoppen met mijn blog. Heeft die keuze mij rust gegeven. 
Nee, nou ja voor heel even dan. Ik kon even ademen na alle drukte, maar die drukte kwam niet alleen van het bloggen. Van vele dingen meer om mij heen. 
Ik zat gisteren op de bank en was alleen thuis. Ik wilde zoveel doen, maar het kwam gewoon niet uit mijn vinger. En ik wist ook niet wat ik moest, want ik was gestopt met mijn hobby bloggen. 
Maar met mijn webshop ging ik ook niet aan de slag. Dat kost veel tijd en daar moet je je volledig op storten en dat doe je niet even in een avondje relaxed op de bank. 

gardeners garden decor flowering

Die avond heb ik, samen met mijn vriend, alles even op een rijtje gezet. Waar krijg je energie van en waar word je blij van. Hij gaf aan dat ik niet veel energie krijg van mijn webshop. Ik dacht eerst dat klopt niet, want dat is mijn alles. Maar toch heeft hij wel een beetje gelijk, ik kan daar gewoon mijn creativiteit niet in kwijt. Mijn gedachten kunnen zich daar geen plek vinden en ik vind daar mijn rust niet in. Moet ik dit dan toch opgeven. Nee dacht ik direct, dat voelt opnieuw als falen. 
Maar is dat dan misschien toch de juiste keuze? Er zijn zoveel toffe webshops met dezelfde sieraden als ik heb en er zijn zoveel toffe webshop die wel hun passie er in kwijt kunnen. Maar ik kan dat op dit moment niet. De webshop staat een beetje op 'standje overleven'. Hopend er toch nog een succes van te maken en er groots mee te worden. Maar zal dat ooit lukken. Nu hoor ik je denken, maar als je het niet probeert weet je het niet. Daar heb je helemaal gelijk in en blijkbaar zijn dat ook mijn gedachten. Maar ik heb het een jaar geprobeerd, 13 maanden inmiddels. Ik heb 10 bestelling gehad, waarvan 2 van een toffe winactie. Heel tof natuurlijk, maar daar ga ik het niet mee redden. 

Een heel gebrabbel verder heb ik nog steeds geen knoop doorgehakt en weet ik ook even niet wat ik moet doen en ga doen. Ik vond het in elk geval heerlijk hier mijn hart even te kunnen luchten. Geen idee of iemand dit überhaupt zal lezen. Tja.. en het bloggen dan, wat ga ik daarmee doen. 
Eerlijk gezegd weet ik het niet, nog niet een maand geleden zeg ik dat ik ga stoppen en nu denk ik toch niet. Mijn hoofd en gevoel gaan alle kanten op. Maar weet wel dat ik mijn gevoel moet volgen en moet doen wat ik leuk vind. 

Ik wil een goede blog neerzetten met kwalitatief goede artikel. Niet een artikel van een product die ik eenmalig heb gebruikt, nee goed getest. Ik wil er niet productie werk van maken, ik wil mijn passie delen en hoop daarmee mooie doelen te behalen en vele mensen te bereiken. Als je merkt dat ik weer afdwaal of de kwaliteit vermindert, laat het me weten. 

Liefs, Daniëlle

2 opmerkingen:

  1. Ja een hele lastige situatie. Ik hoop dat je voor jezelf een antwoord kunt vinden. Misschien is het een idee om je webshop te integreren bij je blog?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel lastig allemaal! Misschien is het slim om even een stapje naar achteren te doen (even alles laten voor wat het is) zodat je een overzicht hebt op die dingen. Vanuit daar kan je dan eens gaan kijken wat je nou belangrijk vind en waar je écht gelukkig van wordt ;)

    BeantwoordenVerwijderen