maandag 8 mei 2017

Review: Treets Tradition Sugar Scrub


Vandaag een review van een merk die voor mij nog vrij onbekend is, Treets Traditions. Ik review een Body Sugar Scrub voor jullie. Een leuk product, maar ook lekker?
Tja, er lag een bergje met suiker naast het product. In het product zie je ook alle suikerkorreltjes zitten. De foto volgt verderop.

In het product zitten de volgende ingrediënten:
'Sodium Chloride, Glycerin, Decyl Glucoside, Sorbitol, Magnesium Sulfate, Parfum (Fragrance), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Powder, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sodium Lactate, Citric Acid, Benzotriazolyl Dodecyl P-cresol, Aqua (Water),  Methylpropanediol, Aquilaria Agallocha Stem Extract, Lauric Acid, Alcohol, Lauryl Alcohol Diphosphonic Acid,  Tris(Tetramethylhydroxypiperidinol) Citrate, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool. '

Dit is voor mij soms nog een abracadabra, maar ik zie wel dat parfum vrij hoog staat. Terwijl het mij zo'n natuurlijk product lijkt vind ik dat niet geheel passend bij het merk. Verder moet ik mij toch een verdiepen in alle betekenissen. Zie je rare of vreemde dingen laat het me even weten. 


Door een kijkje te nemen op de website kwam ik erachter dat ik een kleine variant van het product heb. Deze zit vaak in de cadeauverpakking van Treats Traditions. Maar dat betekent niet dat ik het niet kan testen. Of het nu een kleine of grote pot is, dat maakt ook niet uit. 

De verpakking vind ik fris en kleurrijk. Er wordt goed duidelijk wat het product is en waar het voor gebruikt moet worden. Wel mis ik op deze wat kleinere verpakking wat verdere informatie, die wel gegeven wordt op de grotere verpakking. Deze informatie zal wellicht staan op de achterkant van de cadeauverpakking. 


Het product ruikt echt heerlijk, er komt gelijk een hele frisse geur op je af. 
Het product is heel dik en inderdaad heel suikerig. Ik vind wel dat je al gauw teveel product pakt om het vrij dik op elkaar blijft zitten. De pot zal dan ook vrij snel leeg zijn.


Op mijn hand zie je heel mooi het olielaagje wat de scrub met zich mee brengt. Dit zorgt voor het verzachtende effect na het scrubben. 


Als je het product uitsmeert over je huid merk je dat het steeds stroever wordt. Het wordt steeds lastiger om uit te smeren en zoals je hierboven ziet blijven de suiker klonten flink aan het elkaar zitten. Je moet dus flink wat moeite doen om het product over je gehele huid aan te brengen en het is wel verstandig om dan de kraan van je douche even uit te zetten. 


Na het scrubben is mijn huid heel licht rood, maar dat heb ik al vrij vlot. Mijn huid vind scrubben niet altijd even leuk. Maar ik heb totaal geen brandend gevoel achteraf. Wel een ontzettend zachte huid. Het effect vind ik heel fijn je scrub je dode huidcellen eraf en je krijgt en een heerlijke geolied huidje voor terug. 

Al met al vind ik het een absolute aanrader. 
Wil je het product los kopen in een pot van 375 gram €9.99
In een cadeauverpakking heb je ook een douchegel en bodycreme erbij voor €11.99

De producten zijn onder andere verkrijgbaar op de website van Treets Traditions

Liefs, Daniëlle


3 opmerkingen:

 1. Het hoofdingredient van deze suikerscrub is sodium chloride, dat is zout. Geeft niks, maar is wel grappig :-) Mijn huid is ook niet heel gek op scrubben, ik doe het ook niet zo heel vaak, meestal voor het ontharen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Treets is zo een lekker merk! Het klinkt als een fijn product!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou geen product zijn voor mij, scrub met olie vind ik gewoon niet zo fijn.
  Je review is wel heel fijn om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen