donderdag 6 april 2017

Review: Fotocadeau.nl


We kennen allemaal wel de prachtige fotoboeken die je kan maken en de mooie canvasdoeken met foto's. Vandaag review ik een keer eens een ander product namelijk een foto op hout. 
Mijn mening over het product en het systeem deel ik graag met jullie !Ten eerste het werken met fotocadeau.nl
Om te beginnen moet je natuurlijk een keuze maken wat voor product je wilt gaan maken. 
In mijn geval was dit een foto op hout. Ik wilde niet dat je balkjes zag, dat vond ik juist weer niet mooi. Een beetje kieskeurig ging ik dus op zoek en vond het type hout Multiplex. Dit is hout zonder dat je de latjes ziet. Dit vind ik mooier bij ons interieur passen dan de andere houtsoorten.
Je hebt namelijk nog de keuze uit Vurenhout, Ayoushout en Steigerhout.
Allemaal prachtige houtsoorten, maar niet geschikt voor mijn idee. 

In drie stappen kun je je foto op hout al realiseren. Je upload de foto die je graag op hout wilt. 
Deze pas je een beetje aan naar de maten en naar het midden van het hout als je bijvoorbeeld voor een vierkant product kiest terwijl de foto rechthoekig is. 
Daarna maak je de keuze voor liggend of staand, het type hout, hoe je de planken wilt (indien nodig) hiermee wordt bedoelt horizontaal of verticaal en uiteindelijk maak je de keuze voor de maat. 

Dan heb je je product eigenlijk klaar en dan is het betalen en wachten totdat het geleverd wordt. 
De levering is vrij vlot. Er wordt netjes gemaild wanneer het product in de maak is en je kunt de mail dan al bijna niet meer in de gaten houden of de pakketbezorger heeft het pakket ook al gebracht. Net daarvoor aan krijg je nog een mail dat het product verzonden is. 
Ik vind de kwaliteit van het product echt prachtig. Je kunt bij de keuze voor Multiplex niet heel goed zien dat je het op hout hebt laten drukken. Maar toch zie je het ook weer wel. 
Ik vind het er erg mooi uitzien. De foto blijft prachtig, door het uitvergroten zie je wel dat de pixels minder worden. Maar dan moet je je selfie al met een ontzettend scherpe fotocamera maken.. 
Dat heb ik in dit geval niet gedaan en ik vind de foto als nog prachtig. De ophang mogelijkheden worden netjes meegeleverd. Zodat je dit er zelf zorgvuldig aan kan bevestigen. Mocht je dit niet willen hoef je ook niet iets onnodig aan het hout te doen. 
Het wordt netjes meegeleverd en je hoeft niet te zoeken in de doos naar de materialen hiervoor. 

Ik heb nog niet een plek gevonden waar ik de prachtige foto op ga hangen of neer ga zetten. Maar in de loop van de tijd zal er vast een plek komen. Voor nu staat hij mooi op mijn studeerkamer en kan ik daar mooi naar kijken. Misschien dat ik hem daar ook wel ga ophangen. 

Hebben jullie ervaring met foto op hout?

Liefs, Daniƫlle
Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

5 opmerkingen:

 1. Echt een leuke foto! Ik heb zelf nog nooit een foto op hout laten drukken, wel op canvas :) Meestal vind ik de latjes bij een op hout gedrukte foto een beetje storend, dan valt een deel van de foto ineens een beetje weg. Maar zo op Multiplex is dan de ideale oplossing ~

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke foto heb je erop afgedrukt! Heb zelf ook een foto op hout en ben er echt blij mee!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto en komt mooi uit op het hout! Zelf nog nooit gedaan, maar komt er in de toekomst zeker van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto en hij komt heel goed tot zijn recht op het hout! Zo fijn om zoiets persoonlijks en dierbaars in je kamer te kunnen neerzetten :)

  BeantwoordenVerwijderen