dinsdag 14 februari 2017

Mijn MINI Diary


Ik vertel je wat er allemaal in dit toffe boekje staat. 
En wat het doel hiervan is. Een tijdje terug kocht ik twee toffe boekje bij de HEMA voor een klein prijsje. Ik heb geen idee meer hoe duur de boekjes samen waren. Maar goed daar gaat het nu ook niet om.

Ik heb het boekje mijn Mini Diary genoemd. Het zal voor mij een soort dagboekje worden, waarin ik dagelijks mijn doelen, mijn goede en minder goede momenten benoem.Ik ben het boekje gestart om wat dingen van mij af te schrijven. Zoals ik eerder al vertelde ben ik gestopt met de opleiding, maar dat wil niet zeggen dat het in mijn hoofd allemaal gelijk op een rijtje is. Er zitten zoveel dingen in die ik wil doen of daar gewoon zitten .. Dat ik die soms even van mij af moet schrijven.

Bovenaan schrijf ik de datum en het weer op. Daaronder stel ik 3 doelen op een dag.
Dat kunnen hele simpele huisvrouw doelen zijn als; boodschappen doen en de was opvouwen. Maar het kunnen ook doelen zijn voor mijn blog of over mijn voeding. Bijvoorbeeld ‘eat healthy’, ‘just relax’ of ‘30 minuten hardlopen’. Ik stel doelen die haalbaar zijn en die ik aan het einde van de dag ook voor mezelf kan meten.

Nadat ik de doelen heb ik opgeschreven. Schrijf ik gedurende de dag mijn plus en minnen op. Waar heb ik een goed gevoel over, waar heb ik mij aan geïrriteerd. Waar heb ik van genoten en wat had ik beter niet kunnen doen.  Op 7 januari had ik als doel gesteld ‘Eat healthy’, maar als lunch nam ik een heerlijk kaasbroodje. Dit heb ik natuurlijk bij mijn minpunten gezet, want dat was niet de afspraak die ik die ochtend met mezelf maakte.
Onderaan schrijf ik dagelijks een zin die mij is bijgebleven, een prachtige quote of iets anders wat mij echt is bijgebleven van die dag.


Ik denk dat het boekje te klein is voor het hele jaar, maar ik hoop dat ik het volhoudt om hier dagelijks even in te krabbelen. Als is het maar voor vijf minuten. Mijn even weer bewust worden van de dag en de dingen die ik gedaan heb. En het lijkt mij heerlijk om dit volgend jaar weer eens door te lezen en te kijken wat mijn dromen en doelen toen waren.


Liefs, Daniëlle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten