donderdag 26 januari 2017

Nooit meer een beslagen badkamerspiegel !Erger jij je ook altijd groen en blauw aan het condens op je spiegel? En heb je nog steeds niet de juiste oplossing hiervoor gevonden. Misschien heb ik vandaag wel de oplossing voor jou.De ergernis van de beslagen spiegel vind ik altijd vreselijk vervelend. Als ik onder een heerlijke douche vandaan kom, na het afdrogen en aankleden, zou ik het liefst mijn haar direct gaan föhnen en mij gaan opmaken. Maar helaas kun je dan wachten totdat je prachtige spiegel niet meer beslagen is.

Raam open?
Natuurlijk kun je een raam open zetten, maar met deze winterkou vind ik het dan niet heel prettig om nog langer in de badkamer te bivakkeren. Snel afkoelen na een warme douche is misschien wel goed om je bloed sneller te laten stromen, maar relaxed is het niet. Bovendien komt er dan nog meer vocht binnen en daar zit je dan ook niet op te wachten. Dan pak ik mijn kleine handspiegel er wel weer bij in de slaapkamer. En sleep ik al mijn beautyproducten van de badkamer naar de slaapkamer. En als ik dan klaar ben, gaan die spullen weer terug. Wat een gedoe zeg.

Handdoek?
Je kunt natuurlijk ook met je handdoek over de spiegel gaan, maar dan ben je als het condens uit de badkamer verdwenen is niet zo blij. Want dan heb je van die prachtige strepen op je spiegel. En dan kun je jezelf nog niet zien tussen alle strepen door. Zo nu en dan doe ik dat dus wel, omdat het me anders veel te lang duurt.

Föhn? Oeps!
Ook heb ik wel eens met de föhn op mijn spiegel staan blazen, maar nu weet ik niet of dat nu de juiste manier is om je spiegel condensvrij te maken. Ik geloof dat je spiegel daar ook niet heel blij van wordt en dat je hem daar ook aardig mee kunt slopen. Maar je doet gekke dingen als je geduld begint op te raken. Ik zou hier geen artikel aan wijden als ik geen goede oplossing zou hebben.

Investeer in je badkamer en in een goede ventilator
Investeren in je badkamer is de beste oplossing. Sinds ik een goede ventilator in mijn badkamer heb, is mijn badkamerspiegel nooit meer beslagen. Mijn beautyproblemen zijn verleden tijd en de kwaliteit van de lucht in mijn badkamer is er ook stukken op vooruit gegaan. Want condens is natuurlijk gewoon teveel vocht dat geen uitweg heeft. Gevolg: schimmels. Ik zie de kringen al op het plafond zitten en de zwarte plekken in mijn prachtige witte voegen.
Ik krijg er direct de kriebels van, vreselijk! En deze schimmels zorgen er natuurlijk weer voor dat het erg ongezond voor je is. Je gaat een badkamer in om je heerlijk te reinigen, maar als je de badkamer uit komt weet ik niet of dat gebeurt is met al die gezellige schimmels.

Wat doet zo’n badkamerventilator nou eigenlijk?
Voor een goede badkamerventilator hoef je niet meteen de hoofdprijs te betalen, al zijn er natuurlijk wel verschillen in prijs – kwaliteit verhouding. Als je een wat goedkopere hebt zorgt deze voor de afvoer van de condens en nare geurtjes. Maar als je een prijsklasse hoger zit, dan kan de ventilator ook het vochtgehalte in de badkamer peilen en dus continu het vochtgehalte in de badkamer op een gezonde stand houden. Mooi meegenomen toch? Met een stabiele stroom aan zuurstofrijke lucht in je badkamer voel je je ook beter. Je longen hoeven immers wat minder hard te werken om de ingeademde lucht te zuiveren. 

Zelf installeren of laten doen?
Elke badkamerventilator zorgt ervoor dat het condens verdwijnt uit je badkamer. Dat je spiegel niet al te lang beslagen is en dat de natte muren gauw weer drogen, zodat het niet in je mooie voegen kan trekken. Nu zal je misschien denken wat een suffe oplossing, maar het is wel de beste oplossing. Een badkamer ventilator kun je natuurlijk zelf installeren. Maar ik als vrouw laat dat toch aan de echte mannen over die hierin gespecialiseerd zijn. Het beste is om je badkamer ventilator te plaatsen of te vervangen als je toch aan het verbouwen of renoveren bent. Dus heb je plannen om je badkamer te gaan renoveren neem deze tip zeker mee in je plannen. Zodat je een heerlijke condensvrije badkamer houdt en niet alleen condensvrij natuurlijk, ook schimmelvrij.

Alles voor een goede gezondheid en een heerlijk beauty-avondje.
Vertel mij ook wat jullie doen om deze badkamer ergernis te voorkomen. Staan jullie ook met je föhn op de spiegel te blazen of hebben jullie juist een hele goede ventilator?
Ik ben heel benieuwd, laat het me weten!

Liefs, Daniëlle


 €2 opmerkingen:

  1. Hele fijne tips als ik mezelf perse wil zien dan fohn ik inderdaad altijd haha totdat ik weer verschijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele handige tips! Zelf ga ik altijd gewoon naar de slaapkamer hihi

    BeantwoordenVerwijderen