woensdag 27 januari 2016

3 Nadelen van 'Uit huis gaan'

Ik ben nu al zo´n drie jaar uit huis. Daaraan zitten natuurlijk nadelen en voordelen verbonden. Deze voordelen en nadelen deel ik graag met jullie om zo te helpen bij jullie overwegingen. Vandaag heb ik de vijf nadelen voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de voordelen, klik dan hier
Of je nu op kamers gaat of gaat samenwonen met je vriend of vriendin. Je staat er nu helemaal alleen voor en je bent nu zelf verantwoordelijk voor alles. Natuurlijk staan de meeste ouders altijd nog wel voor je klaar. 

Eten
Als je thuis woont hoef je niet na te denken over wat je gaat eten die week en aan alle boodschappen die je in huis moet halen. Vaak wordt gedaan door je ouders. Maar ook het koken, dit wordt vaak door één van de ouders gedaan. Je bent met je huiswerk bezig en je wordt geroepen om te eten. En je kunt direct aanschuiven. Het is net een hotel, zo luxe.

Bron
Schoonmaken
Schoonmaken is natuurlijk ook zoiets. Eerder kon ik mijn moeder nog wel eens lief aankijken om mij te helpen. Mijn kamer opruimen dat deed ze dan niet, maar ze wilde mij er nog wel eens bij helpen. Als je op kamer gaat, wordt het te schoonmaken oppervlakte niet veel groter.  Maar je zult nu ook eens de douche of wc in je studentenhuis moeten schoonmaken.
Nu ik samen met mijn vriend woon, moet ik alles zelf doen. De wc, douche, keuken, slaapkamer en woonkamer. Gelukkig hebben mijn vriend en ik de taken een beetje verdeeld en doen we het samen. Dat is wel één van de nadelen, maar zo’n groot nadeel is het ook weer niet.

Geld
Shoppen, tja dat wordt hem even niet. Toen ik op kamers woonde heb ik heel weinig geld uitgegeven aan kleding. Ik had het geld daar gewoonweg niet voor. Ik moest boeken betalen en HBO studie maandelijks. Er bleef echt niets over. Gelukkig had ik een bijbaantje bij de Hema, maar dat geld verdween ook direct aan huur, studie of boodschappen. Je leert hier natuurlijk ontzettend veel van, maar het is ook o zo heerlijk om je daar niet druk over te hoeven maken.
Nu is de inrichting van een kamer niet heel duur, maar als je gaat samenwonen komen daar weer hele andere kosten bij kijken.
Je moet meer kastruimte hebben, een stofzuiger, een bank en nog veel meer dingen. Gelukkig bestaat er zoiets als marktplaats en hebben we daar ontzettend leuke dingen gekocht.


                                                                                                                            
Follow on BloglovinInstagramtwitterbutton.nl
                                                     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten