maandag 9 november 2015

Stuff that (not) make me happy #Huishouden

Elke maandag schrijf ik in mijn vaste rubriek over dingen die mij gelukkig maken en over momenten die mij gelukkig maken. Maar er is natuurlijk ook een tegenstelling en dat zijn dingen waar ik ongelukkig of minder blij van wordt. Zo nu en dan zal ik ook schrijven over dingen die mij erg ongelukkig maken.

Er zijn natuurlijk grote dingen die mij erg ongelukkig maken, waaronder de oorlogen. Maar laten we vandaag met iets kleins beginnen. Iets waar je eigenlijk niet om zou mogen klagen, omdat wij het al zo ontzettend goed hebben.
Maar het ik ga vandaag even klagen over het huishouden. Het huishouden moet ik nu al een hele poos zelf doen. Er zijn bepaalde dingen die ik totaal niet erg vind om te doen, maar er zijn ook dingen wat ik echt vreselijk vind.
Stofzuigen, ik vind het echt vreselijk. Gelukkig heb ik een vriend die het graag doet, waardoor dit niet meer behoort tot mijn taken in het huishouden. Maar echt ik vind het zo verschrikkelijk en zwaar. Ik zweet mij kapot nadat ik het hele huis heb gedaan. Het is bijna een workout.

Ook de afwas is niet een van mijn grootste liefdes. Dit komt denk ik omdat ik als kind erg verwend ben geweest, door een afwasmachine. En helaas heb ik niet zo´n luxe huis dat dit er nu ook in zit. Maar ook heeft de afwas wel weer iets moois vind ik. Wij doen het altijd samen en het is toch zo´n momentje dat je even de dag bespreekt of iets dag je hebt meegemaakt.

Planten water geven word ik niet ongelukkig van, maar ik vergeet het gewoon altijd. Dus ik denk dat die planten niet zo gelukkig met mij zullen zijn. In het begin als ik ze net gekocht heb ben ik ontzettend fanatiek. Maar na twee weken begin ik ze steeds meer te vergeten. En het staat juist zo gezellig in huis en het is echt iets wat mij gelukkig maakt.

Oké, dit zijn nou niet de dingen waar ik echt ongelukkig van wordt. Maar het zijn toch dingen wat ik niet met heel veel liefde doe. Het is gewoon niet leuk. Een sopje door het huis halen vind ik juist heel leuk en geeft mij altijd zo´n tevreden gevoel. Maar al die andere dingen, nee dankje!

Wat vind jij het leukste en minst leuk om te doen in het huishouden?

X. Danielleeee

                                                         
                                                                  
Follow on BloglovinInstagramtwitterbutton.nl
                                                         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten