vrijdag 20 november 2015

Review - Essence All About Matt Fixing Compact Powder

Het was een hele mond vol om de titel te typen. Maar kort gezegd review ik een matterende poeder voor jullie van het budgetmerk Essence. 


Voordat ik deze poeder kocht, gebruikte ik altijd de losse poeder van de Hema. 
Ik wilde toch iets anders proberen en toen kwam ik uit bij dit product. 
Essence All About Matt Fixing Compact Powder - €2,99

Als je de poeder op het eerste gezicht ziet, zou je denken, wordt je gezicht dan niet wit?
Dat was het eerste wat ik mij afvroeg en waar ik ook best een beetje bang  voor was. 

Wanneer ik het product op mijn vinger swatch is de poeder wel wit, maar zodra je dit verder verdeelt blijft er een matt effect over. Zodra je het product over je gezicht verdeeld met een kwast zie je totaal geen witte waas. Hij matteert mijn huid erg mooi.
De foundation die ik draag is al vrij matt van zichzelf.
Hierdoor vind ik het wel lastig om te zeggen of de foundation nu matteert, de poeder of dat ze elkaar  daarin goed combineren.  Maar als fixerende poeder doet hij goed zijn werk.
Alles blijft hierdoor goed en  zo lang mogelijk op zijn plek. 

Aan het eind van de dag zit niet alles zo perfect meer en zou het goed zijn om gedurende de dag nogmaals je gezicht bij te poederen. Maar ik vind dat persoonlijk niet echt nodig op een normale schooldag.  
Voor een feestje, waarbij je danst en zweet, zou het fijn zijn om je huid nogmaals af te poederen en te matteren. 

 Hier heb ik mijn foundation, poeder en wenkbrauwpotlood gebruikt. Je ziet dat het product een mooi matt effect geeft en dat je geen witte waas ziet. Ik vind het effect echt prachtig, als ik het zo terug zie op de foto.  Mijn huid wordt er niet bleker van, het is ook al bleek genoeg :) ! 

Ik vind het een ontzettend  fijne poeder. Hij matteert mijn huid goed, maar nu gebruik ik ook een matte foundation. De houdbaarheid is erg goed, maar kan altijd beter. 
Voor een normale schooldag vind ik het een prima poeder en gebruik ik hem ook graag. Toch kan het altijd beter. 

Welke poeder gebruiken jullie?
X. Danielleeee

                                                


Follow on BloglovinInstagramtwitterbutton.nl
1 opmerking:

  1. Ik gebruik zelf meestal die van Max en more (99 cent van de Action)! Ook de poeder die je nu laat zien heb ik en ik vind hem fijn, maar op foto's wil hij nog wel eens een witte waas afgeven bij mij..

    BeantwoordenVerwijderen