woensdag 11 november 2015

5 Voordelen van 'Uit huis gaan'

Bron
Ik ben nu al zo´n drie jaar uit huis. Daaraan zitten natuurlijk nadelen en voordelen verbonden. Deze voordelen en nadelen deel ik graag met jullie om zo te helpen bij jullie overwegingen. Vandaag begin ik met de voordelen en benoem er vijf.


Of je nu op kamers gaat of gaat samenwonen met je vriend of vriendin. Je staat er nu helemaal alleen voor en je bent nu zelf verantwoordelijk voor alles. Natuurlijk staan de meeste ouders altijd nog wel voor je klaar.

Eten
Wat ik fijn vind aan het op mezelf is dat je zelf kunt bepalen wat je eet en wanneer je eet. In de periode net voordat ik uit huis ging kreeg ik steeds meer de neiging om voor mezelf te willen koken. Op dit moment woon ik samen mijn vriend, maar ik heb ook een periode van 2 jaar alleen op kamers gewoond. Op dat moment is het fijn dat je zelf kunt bepalen hoe laat je eet. Je maakt nog iets van huiswerk af en gaat dan koken. Of het nu vijf uur, zes uur of zeven uur is dat maakt totaal niet uit. Je plant je eigen tijd in.

Zelf verantwoordelijk
Zelf verantwoordelijk zijn voor dingen heeft mij op één of andere manier meer volwassen gemaakt. Je moet nu alles zelf regelen en er is niemand die je daarbij helpt. Je kunt natuurlijk altijd je ouders bellen voor hulp. Maar toen ik op kamers ging wonen, wilde ik het allemaal graag zelf doen en regelen. Het is nu mijn verantwoordelijkheid, ik denk dat dit mij erg volwassen heeft gemaakt.
Bron

Geld
Als je bij je ouders woont moet je natuurlijk ook al een aantal dingen zelf betalen, maar zodra je op kamers woont is je budget toch minder. Toen ik op kamers ging wonen moest ik rond komen van mijn studiefinanciering + lening en mijn werk bij de Hema. Dit was soms heel zwaar en ontzettend lastig. Dan kun je plotseling niet meer zoveel shoppen als dat je ooit deed. En nu koop je in plaats van Sultana het huismerk fruitbiscuit.
Nu ik samen met mijn vriend woont, heeft mij dit ontzettend bewust gemaakt. Ik ga de folder altijd heel goed bij langs om koopjes te jagen en zo goedkoop mogelijk te eten. Natuurlijk eten wij ook wel eens iets wat niet in de folder staat, maar dat kan dan ook.
Iets wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven. Ik vind dit één van de leerzaamste voordelen van het uit huis gaan.

Huisdieren
Eerder als je een huisdier wilde moest je dit altijd overleggen met je ouders. En vaak mocht dit dan natuurlijk niet. Nu heb ik het vaak wel voor elkaar gekregen om een hamster als huisdier te nemen. We hadden altijd al een kat, dus daar had ik niet over te klagen.
Maar nu ik samen woon met mijn vriend, had ik niemand om toestemming te vragen om een huisdier te nemen. Je neemt natuurlijk wel je eigen overwegingen met voor en tegen argumenten.

Bron
Interieur

Het inrichting van een huisje vind ik ook één van de voordelen en éen van de leukste dingen, aan op je zelf wonen. Nu heb ik met heel weinig budget en ontzettend veel hulp van familie ons huisje ingericht. Maar toch is het ontzettend leuk geworden. 


Wonen jullie al op jezelf, wat vinden jullie voordelen?

X. Danielleeee

                                                                                                                            
Follow on BloglovinInstagramtwitterbutton.nl

3 opmerkingen:

  1. Herkenbaar! Ben al een aantal jaar uit huis en sindsdien geen "prakje" meer gegeten. Ook schoonmaken en inrichting gaat lekker op mijn manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk en herkenbaar! Ik ben heel blij dat ik samenwoon met mijn vriend, alleen al vanwege het eten haha! Ik vond het thuis niet altijd even lekker (vaak gewoon "Hollandse pot") en dan eet ik gewoon niet zo goed, terwijl ik nu bijna altijd dingen maak die ik zelf heel lekker vind :) De eigen verantwoordelijkheid vond ik in het begin wel lastig, maar als je er eenmaal aan gewend bent wil je niet anders meer.

    BeantwoordenVerwijderen