woensdag 21 oktober 2015

Tips voor studeerders ! Stap 1

Vandaag heb ik een artikel speciaal voor studeerders en schoolgangers.

Voor mezelf gebruik ik altijd een aantal stappen om de stof van een bepaald vak in mijn hoofd te krijgen. We beginnen bij stap 1. Benieuwd of kun je dat wel gebruiken? Lees dan snel verder !Ik zit op dit moment in het laatste jaar van mijn studie. Dit jaar bestaat voor mij niet meer uit het maken van toetsen, maar meer uit de praktijk. Ik heb nog wel twee tentamens uit het tweede en derde jaar die ik moet herkansen.
Ik maak altijd gebruik van 6 stappen als het gaat om het studeren voor een bepaald vak. 

We beginnen vandaag bij stap 1. 

'Maak je bureau of tafel leeg en ruim je kamer op. Zet een muziekje op waarbij je goed kan studeren. Voor mij is dit vaak pianomuziek. Zet je laptop uit, tenzij je die nodig bent. En geef je telefoon aan iemand anders, zodat jij er niet door afgeleid wordt. Ook vind ik het fijn om kaarsjes aan te steken tijdens het studeren.'

Waarom begin ik met deze stap?
Als ik ga studeren met rommel om mij heen, ben ik zelf altijd heel snel geneigd om dat eerst te gaan doen. Om mijn leerwerk zo lang mogelijk uit te stellen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 
Bij mij moet het eerst netjes zijn voordat ik echt kan beginnen met studeren. 

Ook vind ik het fijn dat het gezellig is als ik ga studeren. Ik haal een lekkere mok thee voor mezelf en soms neem ik daar iets lekkers bij. Kaarsjes aan en een gezellig muziekje op. 
Ook leuke pennen, stiften en schriften kunnen het leren een beetje leuker maken. En zorgen er weer een beetje meer voor om eraan te beginnen. 

Starten jullie gelijk met leren of brengen jullie ook eerst rust op je werkplek?
X. Danielleeee

Follow on BloglovinInstagramtwitterbutton.nl
                                                         

6 opmerkingen:

 1. Ik leer altijd het beste in de bieb, hier wordt ik niet afgeleid en heb ik ook eerder de neiging iets te doen. Thuis kan de lekker op Youtube filmpjes kijken, terwijl ik dat niet zo snel in de bieb doe xD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh met zo'n lieve kat erbij is het wel heel gezellig! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een handige tips! Ik studeer dan niet meer, maar heb tijdens het werk of bloggen wel altijd een radio aan, vind ik fijner! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele goede tips! Een leeg bureau en opgeruimde kamer is inderdaad veel fijner om in te studeren. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze tips had ik goed kunnen gebruiken afgelopen week haha, had toen tentamens! Ga ze wel gebruiken voor de volgende keer, vooral die van een leeg bureau en opgeruimde kamer!

  BeantwoordenVerwijderen