vrijdag 31 juli 2015

Schilderen met mij

Vandaag heb ik weer eens een ander artikel voor jullie. Zoals jullie in één van de plog vorig week kon lezen was ik aan het schilderen geweest. Omdat mijn oma binnenkort 75 wordt wil ik voor haar een schilderij maken met een roodborstje erop. Hier kun je mijn proces lezen.
Ik wil er wel bij zeggen dat ik natuurlijk geen professional ben en ik ook gewoon maar wat doe.  

Ik begon met het schetsen van de vogel. Op internet had ik een foto gezocht van een roodborstje als voorbeeld. Daarna bedacht ik wat ik eromheen wilde maken, ik koos ervoor om het roodborstje op een tak te zetten in een boom.

Voordat ik een foto gemaakt had was ik al begonnen met het schilderen. Wat een enthousiasme :)

Ik begon met het makkelijkste het inschilderen van de boom. Het mengen van een bruine kleur was een heerlijke kliederfestijn. Alle kleuren door elkaar mengen, rood – groen – geel – blauw.

Daarna kwam de vogel aan bod, het lastigste van allemaal. Hoe laat je al die kleuren zo mooi mogelijk in elkaar overlopen.
Ik maak trouwens gebruik van acrylverf en verschillende verzamelde kwasten van de afgelopen jaren. Sommige bij schilderswinkel weg anderen bij de Action of Xenos.


Voor het schilderen van een vogel voor de eerste keer vind ik het resultaat best goed. Ik ben er geen pro in, maar oefening baart kunst.

Ik vond het erg leuk om te doen en het was weer een leuk avondje tijdverdrijf!

X. Danielleeee

Follow on BloglovinInstagramtwitterbutton.nl

                                                         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten