zondag 19 juli 2015

Plog #13 July

Vandaag was het een super feestelijke dag, want mijn vriend was jarig. We hadden gisteren zijn verjaardag al gevierd met familie en vrienden. En vandaag zijn we met z´n tweeën een dagje weggeweest. Ben je benieuwd waarheen lees dan gauw verder!We gingen een dagje naar Aquazoo in Leeuwarden, ik de auto maakte ik een autoselfie !

In deze dierentuin heb je veel waterdieren en kleinere dieren. Wat ik ontzettend leuk vond dat je ook verschillende dieren kon aaien of voeren. Ik laat jullie niet alle foto’s zien van alle dieren.
We kwamen bij de geitjes aan en dat betekend even aaien natuurlijk. Hij sprong gelijk op boomstronk om beter geaaid te kunnen worden.

Even verderop kwamen deze aapjes tegen, die met altijd weer moeten denken aan Pippi Langkous. Ik vind ze zo schattig, maar ik geloof dat ze dat niet altijd zijn. Deze kon je niet aaien.

Deze dieren vind ik altijd op stokstaartjes lijken, maar het zijn ringstaart maki’s. Ze zaten allemaal in een grote struik, waar je als bezoeker ook in kon. Daar kon je ze knuffelen of voeren. Ik probeerde één te aaien, maar die ging gelijk in de startblokken om ervandoor te gaan. Ik heb ze even kunnen aanraken, wat zijn die beesten ontzettend zacht!

Even een onsie!

Deze zeeleeuw zat zo trots op de grote stenen in het midden van het water.

Toen we bij de wasbeertjes aankwamen, kwamen ze direct al naar ons toe gelopen. Ze zaten wel in een verblijf waar ze niet uitkonden, maar toch kon je ze voeren. Zo lief! Ze pakte gewoon het eten heel voorzichtig en netjes uit je handen. De handjes voelde een beetje als de kussentjes van katten alleen dan nat en koud. Dit vond ik echt het leukste van de hele dag!

Even later kwamen bij het kangoeroe-eiland. Hier liepen verschillende soorten kangoeroes, ze wilden niet allemaal geaaid of gevoerd worden. Maar deze bleef ontzettend stil zitten, ik had hem bijna kunnen knuffelen.

De laatste dieren waar we bij in konden waren de pinguïns. Er waggelde een dicht bij de uitgang, deze bleef heel stil staan. Totdat ik hem probeerde te aaien, hij deed telkens twee stapjes vooruit als ik dat probeerde. Toch heb ik zijn natte pak even kunnen aanraken.

Aan het eind van de dag wilde we nog kijken bij de ottershow, maar het begon keihard te regenen. We zijn toen snel naar binnen gerend, maar waren totaal doorweekt. We zijn toen maar in de auto gestapt en hebben nog wat in het centrum van Leeuwarden wat gedronken. Hier heb ik geen foto meer van gemaakt. 


Daarna zijn we weer teruggereden naar Groningen en hebben in de stad een hapje gegeten om de verjaardag leuk af te sluiten. Ik heb geen foto van het eten kunnen maken, het is daar zo ontzettend donker. Het restaurant zit in een kelder.

Het was een geslaagd dagje in de dierentuin.
Ook al waren niet alle dieren te zien, door het regenachtige weer.

X. Danielleeee 

                                                             Follow on Bloglovin
                                                                   Instagram
                                                                              Twitter

1 opmerking: