maandag 28 april 2014

DIY - Whoopies

Vandaag een leuke DIY uit een pakje ! Het zijn de Whoopies van de Lidl, ze zijn verkrijgbaar in de smaken framboos, chocolade en sinaasappel. Ik maak vandaag de Golden Whoopies !
Wat heb je nodig:
een ei
melk
boter
een pakje Whoopies van de Lidl

 Als eerste kun je het zakje voor de Whoopies, het ei, de boter en de melk in een beslagkom doen en mixen maar! Je moet het op de hoogste stand mixen.

Als je dat gedaan heb is je soort van beslag klaar en kunnen we er dotjes van 3 cm op de bakplaat van maken. Ik heb dit gedaan met twee theelepels, dit hoeft niet super netjes !
Het moet wel netjes als je ze precies even groot wilt hebben, zelf vond ik dit niet nodig.

Als je een even aantal dotjes van het Whoopies beslag op de bakplaat heb liggen, kan dit voor 10 minuten in de oven.

Ondertussen kun je dan verder gaan met je boter crème. Hiervoor heb je het zakje speciaal voor de boter crème nodig en een beetje water. Dit mix je weer op de hoogste stand tot een lekkere boter. Dit vond ik heerlijk om even stiekem van te snoepen.

Als de Whoopies tien minuten in de oven hebben gezet is dit het resultaat. Ze moeten nu eerst wel even afkoelen, anders vallen ze uit elkaar.


Ikzelf heb de Whoopies pas de volgende dag in elkaar gezet. Twee Whoopies op elkaar met daartussen de boter crème. Dit zal ik jullie absoluut niet aanraden, want de boter crème is erg lastig smeerbaar de volgende dag en de koekje zijn echt heerlijk plakkerig waardoor het een lastig klusje is.


Wat vind ik nu eigenlijk van de Whoopies?

Ik vind ze echt veel te zoet, de boter crème vind ik echt super lekker maar de koekjes zijn niet geheel mijn smaak. Ook had ik verwacht dat ze lekker hard en knapperig zouden worden, maar dit is niet het geval. Het zijn gewoon een soort cakejes met een boter crème ertussen. Al met al vond ik het heel leuk om eens uit te proberen en geproefd te hebben. 

X. Danielleeee


Volg mij ook via :


Follow on Bloglovin
https://twitter.com/theloveforpink

2 opmerkingen: